Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Alman Meclisi'nde yer tartışması! AfD ile yan yana oturmak istemiyorlar

        Almanya’da 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra oluşan Federal Mecliste (Bundestag), liberal eğilimli Hür Demokrat Parti (FDP) milletvekillerinin, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekilleriyle yan yana oturmak istemediği bildirildi.

        Mecliste grubu bulunan partilerin temsilcilerinin yaptığı toplantıda, Federal Meclisin ilk oturumunun 24 Ekim'de toplanacağı konusunda anlaştıkları, ancak partilerin oturma düzeni konusunda uzlaşma sağlanamadığı belirtildi.

        Sol Parti temsilcisi Petra Sitte, ilk oturum için geçici oturma düzenindeAfDmilletvekillerinin mecliste en sağda oturacağını belirterek,AFD’nin yanında sırasıyla FDP, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, Yeşiller ve Sol Parti milletvekillerinin oturacağını belirtti.

        REKLAM

        FDP temsilcisi Marco Buschmann ise, bu oturma düzenine itiraz edeceklerini ve 13 Ekim’de yapılacak toplantıda bunu gündeme alacaklarını kaydetti.

        AFDtemsilcisi Bernd Baumann ise, partisinin oturacağı yeri beğenerek, kendilerinin hemen hükümet sıralarının önünde oturacaklarından dolayı yapıcı muhalefet yapacaklarına sevindiklerini ifade etti.

        Toplantıda meclis başkan yardımcısı sayısı konusunda da anlaşma sağlanamadığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ