Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya Türkiye'ye silah ihracatını dondurdu

        Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın Pazartesi günü düzenlediği bir panel sırasında konuştu.

        Reuters'in haberine göre Gabriel, silah ihracatına ilişkin "Türkiye'nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılayamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk" dedi.

        Reuters, kararın ülkedeki kötüye giden insan hakları durumu ve bozulan ilişkiler nedeniyle alındığına dikkat çekerken, koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar'ın (SPD) eski lideri olan Sigmur Gabriel, eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin'in silah göndermekle yükümlü olduğunu hatırlatarakancak bunun şu anda mümkün olmadığını belirtti.

        REKLAM

        Dışişleri Bakanı, silah ihracatının, uluslararası anlaşmalarla kabul edilmiş olması ya da silah yerine araç talebi olması gibi istisnai durumlarda mümkün olacağını ifade ettiği iddia edildi.

        Berlin ve Ankara arasındaki ilişkiler özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kötüleşirken her iki ülke karşılıklı olarak vatandaşlarına seyahat uyarısı yapmıştı.

        Almanya Şansölyesi Angela Merkel, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin hukuk ilkelerinden uzaklaştığını, bu nedenle ekim ayında yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında, Türkiye ile yürütülen Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerinin dondurulması ya da tümüyle kesilmesi konusunu da görüşebileceklerini söylemişti.

        Merkel, Türkiye'de Alman vatandaşlarının tutuklanmalarının siyasi olduğunu söylemişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ