Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Beyaz Show'a konuk olan Alper Kul kimdir?

        Alper Kul, bu hafta Beyaz Show'a konuk olacak olan isimler arasında yer alıyor. Alper Kul'un kim olduğunu ve kaç yaşında olduğunu araştıran vatandaşlar, internette "Alper Kul kimdir?" ve "Alper Kul kaç yaşında?" araştırmasını yapıyor. PekiAlper Kul kimdir? Alper Kul kaç yaşında?

        ALPER KUL KİMDİR?

        Alper Kul, 5 Aralık 1975 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin ardından eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ndentamamlayan Kul, bir süre boyunca Şehir Tiyatroları, DOT Tiyatro ve Beşiktaş Kültür Merkezi gibi yerlerde oyunculuk yaptı.

        Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye taşıyan Alper Kul, 2 Ekim 2009 tarihinde başlayan tek kişilikoyunu bir sezon boyunca Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)'nde oynadı.

        REKLAM

        2010 tarihinde kendi yazdığı Babamın Oğlu adlı tek kişilik oyunu da 3 yıl boyunca Türkiye ve Avrupa'da sahneleyen Alper Kul, 2010 yılında ilk kez sahnelenenAUT tiyatro oyunu ile Yılın Yazarı ödülü aldı. 2011 yılında yazdığı Barselo adlı tiyatro oyunu tiyatro Ikincikat'da sahnelendi.

        2011'de atv'de başlayan 5'er Beşer adlı komedi tiyatro programından sonra Star TV'de ekrana gelen İnsanlar Alemi adlı programda oynamıştır. Alper Kul, günümüzde Show TV'de ekrana gelen Güldür Güldür Show adlı programda rol almaktadır.

        Alper Kul, aynı zamanda Sümela'nın Şifresi: Temel ve Moskova'nın Şifresi: Temel adlı sinema filmlerinde de büyük beğeni kazanmıştır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ