Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Çeyrek altın fiyatı, bugün gram altın fiyatı ne kadar? - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatları bugün ne kadar? sorusu 7 Şubat Çarşamba günü yatırımcılar tarafından merak edilmeye başlandı. Altın yatırımı yapmak isteyen ya da elindeki altını bozdurmak isteyen vatandaşlar güncel altın fiyatlarını öğrenmeye çalışıyorlar. Bugün çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ne kadar?

        2

        Altın fiyatları, iki ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirmersinin ardından, yatırımcıların büyük çaplı piyasa dalgalanmalarından korunmak istemeleri ile birlikte yükseldi.

        Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,92 azalışla 161,00 liradan tamamladı.

        3

        İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 264,00 lira, Cumhuriyet altını 1.077,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,92 düşüşle 161,00 liradan işlem gördü.

        4

        Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,60 artışla 1.330,1 dolardan işlem görüyor.

        5

        Uluslararası piyasalarda artan oynaklık nedeniyle ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirten altın uzmanı Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.320 doların destek, 1.335 doların ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

        6

        Altın uzmanı Memiş, altının ons fiyatında ve dolar kurundaki düşüşlerin altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, teknik açıdan gram fiyatında 160 liranın destek, 165 liranın direnç konumunda olduğunu söyledi.

        7

        ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yaklaşık 10 baz puan yükseldikten sonra yüzde 2.8 seviyesinde yatay seyretti. Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Almanya'da sanayi üretimi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten Memiş, siyasi ve jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

        8

        Singapur'da Oanda'nın Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Piyasada çok fazla volatilite var ve yatırımcılar tüm varlık sınıflarında temkinli kalmaya devam ediyor" dedi.

        9

        Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek varil başına 16.7075 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.1 yükselerek sırasıyla ons başına 992.37 dolar ve 1,014.61 dolara tırmandı.