Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Bugün çeyrek altın fiyatı vegram altın fiyatı kaç TL? 28 Nisan 2018 - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatları ne kadar oldu sorusu haftasonu da merak ediliyor. Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıları da tedirgin etti. Düğün sezonu öncesi altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

        2

        Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,4 azalışla 172,2 liradan tamamladı.

        İstanbul Kapalıçarşı'da, cuma günü kapanışta çeyrek altın 282,00 lira, Cumhuriyet altını 1.152,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,4 düşüşle 172,2 liradan işlem gördü.

        3

        Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altının kilogramı 171 bin 900 liraya geriledi.

        Altın piyasasında, 8 işlemde 7 milyon 206 bin 647,05 liralık ve 42 işlemde 56 milyon 670 bin 54,89 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

        Gümüş piyasasında ise 1 işlemde 37 bin 359,17 dolarlık işlem hacmi görüldü.

        4

        Altın borsasında dün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Troy Kıymetli Maden Ticareti, Vakıf Katılım Bankası AŞ, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Rona Döviz ve Kıymetli Maden Ticareti ve İstanbul Altın Rafinerisi AŞ, şeklinde sıralandı.

        5

        AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyelerinde seyretmesinin altın fiyatlarında satış baskısı yarattığını kaydetti.

        Altın fiyatlarındaki düşüşlerde jeopolitik risk endişelerinin azalmasının da etkisinin olduğunu ifade eden Memiş, "Altının ons fiyatı 1.315 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olamazsa düşüşler 1.290 dolar seviyesine kadar sürebilir. Ancak bu seviyeler kalıcı olmayabilir. Çünkü İran-ABD arasında nükleer anlaşma konusunda jeopolitik riskleri artıracak açıklamalar gelmeye başladı. Altının ons fiyatının kritik seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Bugün altının ons fiyatının 1.315-1.325 dolar aralığında dalgalanmasını bekliyoruz." değerlenmesinde bulundu.

        6

        Memiş, altının gram fiyatındaki düşüşlerin, altının ons fiyatına göre daha sınırlı olduğunu belirterek, altının gram fiyatında 170 liranın destek seviyesi olarak takip edilmeye devam edileceğini söyledi.