Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Çeyrek altın fiyatı ve gram altın fiyatı ne kadar? (23 Nisan altın fiyatları) - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatlarında son dakika... Yatırımcıların yakından takip ettiği konuların en başında yer alan altın fiyatları, gram altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatları, günden güne değişiklik gösteriyor. Yükselip düşmesinde dolar fiyatlarının büyük etki ettiği altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda rekor üstüne rekor kırmıştı. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğu için resmi tatil ve borsalar bugün işlem yapmayacak. Peki altın fiyatları en son kaç liradan işlem gördü. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? İşte 23 Nisan altın fiyatları...

        2

        ALTIN FİYATLARI VE DÖVİZ FİYATLARI DÜŞTÜ

        Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,58'lik azalışla 174,50 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 1,60'lık düşüşle bin 167 liraya geriledi.

        Serbest piyasada haftayı dolar ve avro kayıpla kapattı. Doların satış fiyatı yüzde 0,95'lik düşüşle 4,0580 lira, avronun satış fiyatı ise yüzde 1,46'lık azalışla 4,9780 lira oldu.

        Geçen hafta 5,8550 lira olan İngiliz sterlininin satış fiyatı, bu hafta yüzde 2,72'lik kayıpla 5,6960 lira olarak gerçekleşti. İsviçre frangı ise önceki haftaya kıyasla yüzde 2,25'lik düşüşle 4,1690 liradan alıcı buldu.

        3

        ALTININ YÜKSELİŞİNE FREN

        Kayseri’de sarraflık yapan Metin Meyilli, erken seçim kararının açıklanmasından sonra altın fiyatlarında gerileme olduğunu söyledi.

        Kayseri’de sarraflık yapan Metin Meyilli, altın piyasasını değerlendirdi. Uzun zamandır altın fiyatlarında artış olduğunu kaydeden Meyilli, erken seçim kararının açıklanmasından sonra altın fiyatlarında gerileme olduğunu kaydetti. Piyasalarda düşüş olduğunun altını çizen Sarraf Meyilli, “Şuanda piyasalarda biraz düşüş oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda restleşmesinden sonra altın ve döviz fiyatları baya yükseldi. Çeyrek altın 300 TL’ye kadar çıktı. Erken seçim kararından sonra altın fiyatlarında biraz daha gerileme oldu. Piyasalar bunu iyi algıladı. Bizim işlerimizde fazla etkilenme olmuyor. İnsanlar paralarını farklı yerlerde harcamaya başladılar. Vatandaşlarımız son yıllarda kredi borcu ile ev ve araba alma yarışına girdi. Bundan dolayı sıcak para piyasada dönmüyor. Kazancılar Çarşısı’nda eskiden boş dükkan olmazdı ama son 3-4 yıldır 20 kişi dükkan kapattı” dedi.

        4

        Yaz aylarının gelmesiyle beraber işlerinde artış beklediğini kaydeden Meyilli, “Düğün sezonu yaklaşıyor. Gurbetçilerimizde geliyorlar. Bunu haliyle işlerimize olumlu bir etkisi oluyor. Zaten yaz sezonu da olmasa burada hiçbirimiz duramayacağız. Çünkü esnafın bir çoğu zarar da ediyor. Bu düğün salonu biraz daha nefes almamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

        Altının her zaman güvenilir liman olduğunu söyleyen Meyilli, “ Altın hiçbir zaman güvenilir liman oluşunu kaybetmedi. Ben çocukluğumdan beri çarşıdayım. Hem çıraklık dönemimiz oldu hem de kendi iş yerimizi işlettik. Ben altının düştüğünü hiç görmedim. Biraz düşüyor gibi görünse de hep ileri doğru gitmiştir” şeklinde konuştu.

        5

        Altın Uzmanı İslam Memiş, ABD-Çin ticaret savaşı, ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacağı beklentisi ve jeopolitik risk algısının altın fiyatlarını desteklediğini belirterek, bu konularda gündemin hafiflemesinin dün ons fiyatının gerilemesine neden olduğunu ifade etti.

        Gelecek aylarda küresel piyasaların, ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilişkin belirsizlikleri fiyatlamaya başlayabileceğine değinen Memiş, altının ons fiyatının 1.330-1.350 dolar bandının teknik açıdan önemini koruduğunu dile getirdi. Memiş, yurt içi piyasaların, erken seçim haberini olumlu karşıladığını kaydederek, altının gram fiyatının kısa vade için 173-178 lira bandında yatay bir seyir izleyebileceğini söyledi.

        6

        YASTIK ALTINDAN 4,4 TON ALTIN ÇIKTI

        Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ikinci ihraç döneminin tamamlandığını belirterek, "Bu dönemde 10 bin 500 vatandaşımız, yaklaşık 2 ton altını yastık altından çıkardı. Geçen yıl gerçekleştirilmiş ilk ihraçla birlikte yaklaşık 4,4 ton altın ekonomiye kazandırılmıştır. Bu tutarın güncel altın fiyatlarıyla karşılığı yaklaşık 770 milyon liradır." dedi.

        Şimşek, ikinci ihraçta taleplerin yüzde 57,9'unun altına dayalı kira sertifikasına, yüzde 42,1'nin altın tahviline yönelik olduğunu belirterek, "Geçen yıl gerçekleştirilmiş ilk ihraçla birlikte yaklaşık 4,4 ton altın yastık altından çıkarılarak ekonomiye kazandırılmıştır. Bu tutarın güncel altın fiyatlarıyla karşılığı yaklaşık 770 milyon liradır." diye konuştu.

        7

        KADINLARIN İLGİSİ DEVAM ETTİ

        Altın tahvili ve kira sertifikasına kadın yatırımcı ilgisinin daha yüksek olmaya devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Kadın vatandaşlarımızdan gelen talep yüzde 55,2, erkeklerden gelen talep yüzde 44,8 düzeyindedir. Yatırımcıların yüzde 48,9'unu 25-44 yaşındaki vatandaşlar oluşturmuştur." ifadesini kullandı.

        Şimşek, altınların yüzde 52,7'sinin İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya illerinde toplandığını aktardı.

        8

        Bu süreçte 23 binin üzerinde vatandaşın altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının avantajlarından yararlanmaya başladığını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

        "Vatandaşların, yastık altında sakladıkları altınları kendilerine ilave bir getiri sağlamadığı gibi, çalınma, kaybolma gibi risklere de maruz kalmaktadır. Hazinenin geliştirmiş olduğu altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası sayesinde vatandaşlar hiçbir kayba uğramadan altınlarını devlet güvencesi altında saklayabilmekte, aynı zamanda yıllık vergisiz net yüzde 2,4 getiri elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın ara dönemde istedikleri zaman bu senetleri aracı bankaya satarak Türk lirası olarak çekebilme imkanlarının olması, yatırılan altının vade sonunda fiziki altın olarak geri alınabilme opsiyonu ve altınların devlet güvencesinde hiçbir maliyete katlanmadan saklanıyor olması projeyi vatandaşlarımız için her açıdan çok avantajlı hale getirmektedir."

        9

        GRAM ALTIN FİYATI

        174,99 TL

        175,11 TL