Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? 6 Şubat - Altın Haberleri

        Altın fiyatları ne kadar? sorusu yatırımcılar tarafından dalgalı piyasalarda merak uyandırmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı güne yükseliş ile başlamasının ardından güvenli liman olarak görülen altın fiyatları yakından takip ediliyor.

        REKLAM

        6 Şubat 2018 güncel altın fiyatlarında çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ne kadar oldu? İşte cevabı.

        Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 163,5 lira seviyelerinde dengelenmişti. Gram altın fiyatlarında son durum gün sonuna doğru kazancından biraz kaybederek saat 17:00 sularında yüzde 0.46 artışla 162.30 TL oldu.

        Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı 265.84 lira, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 1.086 TL olarak gerçekleşti. Altının ons fiyatı ise yaklaşık yarım puanlık düşüşle 1334.16 dolar oldu.

        Öte yandan, Dünya Altın Konseyi (WGC) fonların altına yaptıkları yatırımlardaki düşüşün, mücevher talebindeki yükselişten fazla olmasıyla, altın talebinin 2017'de sekiz yılın dip seviyesine gerilediğini belirtti.

        WGC, son çeyrek dönemlik talep eğilimleri raporunda, küresel altın talebinin 2017 yılında yüzde 7 düşüşle 2009'dan bu yana en düşük seviyesi olan 4,071.7 tona gerilediğini söyledi.

        Altın madencilerinin finanse ettiği WGC'ye göre, yatırım talebi, külçe altına dayalı borsa yatırım fonlarına para girişinin azalması nedeniyle dörtte bire yakın oranda geriledi.

        Altın fiyatları geçen yıl doların zayıf seyrinin desteğiyle yükselirken, yükselen faiz oranları ve hisse senedipiyasalarındaki yükseliş, altının yatırım olarak cazibesini azalttı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ