Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika: Yükseliş devam ediyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatları son dakika... Altın fiyatlarına geçtiğimiz gün tarihi rekor kırılmış ve bu gelişme sonrasında altın piyasası hareketlenmişti. Kimi vatandaş elindeki altını bozdurmak isterken kimi vatandaş da altın almaya devam ediyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ve gram altın ne kadar? İşte 25 Mart güncel altın fiyatları...

        2

        Altının gram fiyatı, Cuma günkü kapanışta 172,8 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve tarihi rekor kırdı. Ardından ise gerileyerek 170 liranın hemen üzerinde dengelendi.

        3

        Perşembe günü, dolar kurundaki değer kazançlarından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,45 değer kazancıyla 168,1 liradan tamamladı.

        4

        Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise 1.342,21'den alınıp 1.352,46'den satılıyor. Altın uzmanı İslam Memiş, dolar kurundan aldığı destek ile yükselen altının gram fiyatının 172,8 lira ile rekorunu kırdığını kaydetti.

        5

        Altın uzmanı Memiş, altının gram fiyatının güçlü direnç seviyesi olan 170 lirayı yukarı yönlü kırdığını belirterek, "Altının gram fiyatı, bu yükselişi ile 180 lira seviyesinin test edebileceğinin sinyalini verdi. Ancak 170 lira seviyesinin üzerindeki fiyatlamalara dikkat etmek gerek. Çünkü yükselişi destekleyen birinci neden olan dolar kurundaki artış. Kar satışlarının başlaması altının gram fiyatında düşüşlerin hızlı olmasına neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

        6

        Küresel piyasalarda azalan risk iştahının yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirdiğini belirterek, altının ons fiyatının, 1.300-1.350 dolar geniş bandı içinde dalgalı seyrini sürdürdüğünü kaydetti.

        7

        GRAM ALTIN FİYATI

        170,75 TL

        170,88 TL

        ÇEYREK ALTIN FİYATI

        273,21 TL

        279,38 TL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ