Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyada süt üretimi yapan ülkeler arasında ilk 10 ülkede arasında olan Türkiye’de süt tüketiminin yılda kişi başına 25 litre seviyesinde seyrettiğini açıklayan Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zekeriya Şeker, bu oranın AB ülkelerinin gerisinde olduğuna dikkat çekti.

        21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim yarışması ödül töreninde konuşan Zekeriya Şeker, Türkiye’nin dünyada süt üretimi yapan ülkeler arasında 10. sırada olmasına rağmen süt içimi konusunda ise en düşük noktalarda olduğunu belirterek, “Bugün İzlanda’da yılda kişi başına 100 litre kadar, İspanya’da 80 litre, Fransa’da 50 litre olarak süt tüketimi tespit edilmişken bu miktar Türkiye’de ancak 25 litre” diye konuştu.

        Şeker, sütün insan hayatındaki önemine dikkat çekip kullanımını artırmak üzere çalışmalarda bulunulduğunu söyledi.

        Okullar arası resim yarışmasına ise bir köy okulu damga vurdu. Büyük Kızılca Ortaokulundan Emre Deveci birincilik, Hatice Ravza Köse ise üçüncülük elde etti. Yarışma dolayısıyla derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler