Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Ampute Futbol Milli Takımı'nın şampiyonluğunun arka bahçesi - Futbol Haberleri
        1

        Belki Ampute Futbol Milli Takımız, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu ama arka bahçede büyük fedakarlıklar yatıyordu...

        2

        Gazete Habertürk'ten Erdem Akbaş'ın haberi şöyle: Süper Lig ve 1. Lig olmak üzere ikiye ayrılan ampute futbolunda kulüplerimiz zorluklarla boğuşuyor. Vodafone Park’taki tarihi geceyi izlemek için ‘kendi imkanlarıyla’ İstanbul’a gelen kulüplerin başkanları ve sporcularıyla konuştuk... Bir dokunduk, bin ah işittik:

        3

        Sakarya Ampute Futbol Takımı Başkanı Sinan Panda: “Bu atmosfer, ampute futbola ivme kazandıracak. Bugüne kadar sesimiz duyulmamıştı. Böyle bir organizasyonu hiçbir ülke yapamaz. Belki de son dönemde Milli Takım’da yaşadığımız laubalilikler bunda etkili oldu."

        4

        "İnsanlar ampute futbolu kucakladı. Tek ayakla, tek kolla ve yürekle oynanan bir spor. 5 Kasım’da lig başlayacak ama hala saha bulamıyorum. Federasyon başkanı her yere yetemiyor. Belediyeler de bu işe dahil olmalı."

        5

        "Dilencilik yapıyorum. Bize su bile vermiyorlar. Hani engellileri seviyorduk! Gönüllü iş yapıyoruz. Para istemiyoruz. Ulaşımı, konaklamayı ayarlansın yeterli. Dinlencilik yaparak gidiyoruz. Sevgi istiyoruz. Halk onu verdi.”

        6

        Sakarya Ampute Futbol Takımı 2. Başkanı Bülent Vardar: “Keyifli ama çok zor bir iş. Uğraşmamıza rağmen istediğimiz ekonomik desteği bulamadık. Amatörce yapıyor olsak da deplasmanlı bir sistemde oynuyoruz ve bunlar hep maliyet."

        7

        "Deplasman ücretlerini gecikmeli de olsa ödüyorlar. Bugün Süper Lig’deki bir maçlık galibiyet primi, bizim bir sezonumuzu karşılar. Bizler bu çocukların çantalarını taşımaya çalışırken, konaklamayla, ulaşımla, sahayla bu tarz sorunlarla uğraşıyoruz. Gaziler Derneği’ne gidiyoruz."

        8

        "İki tane gazimiz var. Onların vasıtasıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Sporcuları bulmak zor, ikna etmek daha zor.”

        9

        Şahinbey Bld. Antrenörü Ökkeş Böke: “Sporcularımızın Vodafone Park’ta maça çıkması onları çok hırslandırdı. Kupaya inanmışlardı ve başardılar. Halkın dualarıyla şampiyon olduk."

        10

        "Ampute futbola pek önem verilmiyordu. Sponsor yoktu. Artık herkes sponsor olmak istiyor. Bu başarıyla artık 10 yıl ileriye gittik.”

        11

        Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şükrü İnan: “Türkiye ampute futbolu çağ atladı. Bu işlere emek veriyoruz. Kendimizi tanıtamıyoruz. Bu çocukların vermiş olduğu özveri bizim gözlerimizi yaşartıyor."

        12

        "Bu çok büyük bir duygu. Eğer destek verirlerse Türkiye’yi dünyanın dört bir yanında temsil ederiz. Bu çocukların ihtiyaçları var. Antep’te Lor Böreği vardır. Biz Lor Böreği yapıp deplasmana gittik."

        13

        "Tesislere girdik yemek yiyebilir miyiz?' dedik. Engelli olduğumuzu görünce bize çay verdiler. Biz bu sporu böyle emeklerle bu günlere getirdik. Benim Gana’dan iki tane oyuncum var. Onlara evimin tekini verdim.”

        14

        Konya E. Gücü Başkanı İzzet Soydabircan: “Bu organizasyonla insanlar amputeyi tanıdı. Her ilde bir tesis olsa ne güzel olur. Kendi çabamızla bir yerlere gelmeye çalışıyoruz."

        15

        "Atiker bizim forma sponsorumuz. Vermiş oldukları destek bir büyük kulübün, Galatasaray’ın yemek parası kadar. Bu turnuvanın ardından sponsorlar çoğalacak. Bu çocuklar 6 aydır uğraşıyorlar.”

        16

        Adana Çukurova Başkan Yardımcısı Ercan Çakmak: “4 yıl ampute futbol oynadım. Bir sene önce bu takımı kurduk. Ama kramponumuz, değneklerimiz, formalarımız yok. Tedarik etmeye çalışıyoruz. Harcırahlar geç yatırılıyor. Gönüllü olarak futbola başladık ama bununla sınırlı kalmasın, destek verilsin.”

        17

        Denizli Engelliler SK Başkanı Ramazan Altuğ: “9 branşta faliyet gösteriyoruz. Sadece deplasmana destek verseler şampiyon olurduk. Basit bir iş yapmıyoruz. Yeter ki görmek istesinler, aramıza katılsınlar. Bu ülke nüfusunun yüzde 12’si engelliyse engelli sporuna yapılan yatırımında yüzde 12’yi bulması lazım.”

        18

        TÜM DÜNYA HAYRAN KALDI

        Avrupa Şampiyonası finalinde İngiltere’yi 2-1 yenerek kupaya uzanan Ampute Milli Takımı’nın bu başarısı uluslararası basında da yankı uyandırdı.

        19

        Dünyanın önde gelen medya organları, Ay-Yıldızlılar’ın unutulmaz zaferine geniş yer ayırdı. Karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından Ampute Futbol Takımı’nın fotoğrafını paylaşarak bir mesaj yayımlayan UEFA, “Ev sahibi Türkiye’nin İngiltere’yi yendiği maçı 40 bin taraftar izledi. İnanılmaz sporculara olağanüstü destek” ifadelerine yer verdi.

        20

        ABD’li spor sitesi Bleacher Report ise millilerin sevinç fotoğraflarını paylaşarak, “Avrupa Ampute Şampiyonluğu’nu kazanmak böyle hissettirir” notunu düştü ve paylaşımı kalp ve Türk bayrağıyla süsledi.

        21

        Dünyaca ünlü medya organı ESPN de “Türkiye, uzatma dakikalarında attığı golle şampiyon oldu. Sporu bu yüzden seviyoruz” ifadelerini kullandı.

        22

        Ampute Milli Takımı’nın file bekçisi Fatih Karakuş’un Gaziantep’teki ailesi, şampiyonluk nedeniyle büyük bir gurur yaşıyor. 36 yaşındaki kalecinin merkez Şahinbey ilçesinde yaşayan ailesi, galibiyetin ardından evlerinin dış cephesine dev Türk bayrağı astı.

        23

        Komşularının tebriklerini kabul eden aile, internet üzerinden de millilerin sevinçlerini sık sık açıp izliyor ve haklı gururlarını tazeliyor.

        24

        Milli Takımlar’ın hiçbir maçını kaçırmadığını belirten anne Behiye Karakuş, “Fatih ile de gurur duyuyorum, diğer çocuklarla da. Ben sadece Fatih’in değil, orda oynayan tüm engellilerin annesiyim, hepsini gözlerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.