Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Android 8.0 Oreo Honor 8'e gelmeyecek - Teknoloji Haberleri

        Geçtiğimiz ay Huawei yöneticilerinden George Zhao tarafından yapılan açıklamada Android 8.0 Oreo güncellemesinin Honor 8 ve Honor 8 Pro modellerine kısa bir süre içerisinde servis edileceği belirtilmişti. Zaten hatırı sayılır derecede olumlu tepki alan yeni telefon için, bu haber adeta ballı kaymak oldu.

        Bununla birlikte Çinli şirketin bu konudaki görüşleri değişmiş gibi görünüyor. Sabah saatlerinde gelen yeni açıklamada, "Honor'un yazılım ve donanım kısıtlamaları nedeniyle Android Oreo güncellemesi için uyumlu olmadığını ifade etmekten üzüntü duyuyoruz. Müşterilerimiz için her zaman en iyisi için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz." denilerek bu telefon için güncelleme bekleyenlere en yetkili ağızdan yanıt verilmiş oldu.

        REKLAM

        Bildiğimiz gibi Honor, Huawei tarafından kurulmuş alt bir marka durumunda. Çinli şirketin Honor ile elde etmek istediği şeyse, dünya pazarındaki payını arttırabilmek.

        Samsung Galaxy S6'ya gelecek

        Huawei'den gelen bu açıklamayla hemen hemen aynı saatlerde Samsung'dan da bir açıklama geldi ancak bu defa açıklamanın içeriği teknoloji meraklılarının yüzünü güldüren cinstendi. Samsung'dan gelen açıklamaya göre, Galaxy S6'ya Android Oreo güncellemesi servis edilecek.

        Her ne kadar bunun için %100 gibi kesin bir ifade kullanılmasa da, yapılan açıklamada bu güncellemenin en kısa zamanda ve en sorunsuz şekilde servis edilebilmesi için Samsung yetkililerinin var güçleriyle çalıştıklarının altı çizildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ