Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BANGKOK (AA) - Tayland'da 4 yıl önceki askeri darbenin ardından seçimlerin yapılmaması protesto edildi.

        Başkent Bangkok'taki toplanan grup, Bangkok Üniversitesi kampüsünde eylem düzenledi.

        Hükümetin askeri darbe sonucu devrilmesinin dördüncü yılı vesilesiyle bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, 4 yıldır yapılmayan seçimlerin bu yıl yapılmasını talep etti.

        Büyük bölümü öğrencilerden oluşan grubun kampüsten ayrılmaması ve gösterilerin büyümemesi için başkentin farklı noktalarında yaklaşık 3 bin 200 polis görev yaparken, birçok bölge bariyerlerle kapatılarak giriş yasağı getirildi.

        Polis, gruba, Tayland'ın imajını korumak ve turistlerin korkmaması için gösterilerin durdurulması çağrısı yaptı.

        Tayland'da anayasal düzen, 22 Mayıs 2014'te yapılan askeri darbe sonrası askıya alınmış, iktidara el koyan cuntanın başındaki General Prayut Çan-oça, genel seçimlerin 2015 sonunda yapılacağı sözünü vermesine rağmen aradan geçen sürede demokrasiye geçiş tesis edilememişti.

        Cunta lideri Başbakan Prayuth Chan-ocha, şubat ayında yaptığı açıklamada, 2014 yılındaki askeri darbenin ardından yapılamayan seçimlerin gelecek yıl şubat ayında yapılacağını söylemişti.

        Chan-ocha, ülkedeki siyasi koşullara göre seçim tarihinde bir kez daha değişiklik yapılabileceğini belirtmişti.

        Siyasi gözlemciler ordunun, desteklediği siyasi partilerin seçimleri kazanacağına emin olana kadar idareyi bırakmayacağını savunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler