Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salon: TVF Başkent

        Hakemler: Goran Gradinski (Sırbistan), Fabrice Collados (Fransa)

        Türkiye: Şeyma Ercan, Zehra Güneş, Meryem Boz, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Gamze Alikaya (Gizem Örge, Şebnem Simge Aköz, Cansu Özbay, Ceren Kestirengöz, Hande Baladın, Fulden Ural, Beyza Arıcı)

        Brezilya: Ratzke, Guimaraes, Adenizia Da Silva, Caixeta, Francisco, Correa (Pinto, Carneiro, Marinho, Costa, Ana Da Silva)

        Setler: 17-25, 19-25, 25-23, 21-25

        Süre: 125 (27, 31, 36, 31)

        ANKARA (AA) - FIVB Voleybol Uluslar Ligi'nin Ankara'da yapılan ikinci hafta mücadelesinde A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya'ya 3-1 yenildi.

        Karşılaşmaya iyi başlayan Brezilya, millilerin yaptığı manşet hatalarını iyi değerlendirdi ve ilk teknik molaya 8-6 üstün girdi. Francisco'nun servis turunda üst üste sayılar kazanan Brezilya, farkı giderek açtı ve ikinci teknik molayı da 16-9 önde geçti. Türkiye, takım kaptanı Eda Erdem Dündar'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da Brezilya, ilk seti 25-17'lik skorla kazandı ve 1-0 öne geçti.

        İkinci setin başında Caixeta ile etkili olan Brezilya, ilk teknik molayı 4 sayı farkla (4-8) üstün geçti. Kaptan Eda Erdem Dündar'ın servis turunda art arda sayılar üreten milliler, farkı 1 sayıya (12-13) indirse de Brezilya, 2. teknik molaya da 16-14 önde girdi. Setin kalan bölümünde milliler, dublajda yetersiz kalırken, Brezilya, etkili savunmayla rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve seti 25-19 kazanarak 2-0 öne geçti.

        Milliler, 3. setin ilk bölümünde bloklarda başarılı bir performans sergiledi. Eda Erdem Dündar ve Zehra Güneş'in sayılarıyla oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, ilk teknik molayı 8-3 üstün tamamladı. Teknik mola sonrası toparlanan ve özellikle Costa'nın sayılarıyla 10-3'lük seri yakalayan Brezilya, skoru 13-11'e getirdi. Brezilya, ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu. Hande Baladin'in de devreye girmesiyle etkili bir oyun sergileyen milliler, seti 25-23 kazanarak skoru 2-1'e taşıdı.

        Karşılıklı sayılarla girilen 4. sette rakibine oranla daha az hatayla oynayan milliler, ilk teknik molaya 1 sayı farkla (8-7) önde girdi. Francisco, Ana Da Silva ve Caixeta'nın etkili oyunlarıyla 9-3'lük seri bulan Brezilya, 2. teknik molayı 16-11 üstün geçti. Kalan bölümde millilerin öne geçme çabalarına izin vermeyen Brezilya, seti 25-21, maçı da 3-1 kazandı.

        - Program

        FIVB Voleybol Uluslar Ligi'nin Ankara'da yapılan ikinci haftasının ikinci gününde ise yarın saat 14.00'de Brezilya-Arjantin, saat 17.00'de ise Türkiye-Dominik Cumhuriyeti karşılaşmaları oynanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler