Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi hakiminin, dün kendisi ve duruşmayı takip etmek isteyen avukatların üzerine yürüdüğü iddiasına ilişkin, "Sevindirici bir gelişme var. Olayın hemen akabinde HSK, soruşturma için Birinci Daire'yi harekete geçirmiş ve gece soruşturma dosyası açılmıştır." dedi.

        Ankara Barosu ve çeşitli illerden gelen baro başkanları, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu'nun dün duruşmayı takip etmek isteyen avukatlar ile Canduran'ı salondan attığı ve üzerilerine yürüdüğü iddialarıyla ilgili HSK önünde basın açıklaması yaptı.

        Canduran, beraberindeki heyetle HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Sevindirici bir gelişme var. Olayın hemen akabinde HSK, soruşturma için Birinci Daire'yi harekete geçirmiş ve gece bakanın da imzasıyla soruşturma dosyası açılmıştır. Biraz önce bu bilgiyi HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz bize teyit etti." diye konuştu.

        Ankara 12. İş Mahkemesinde dün yaşadıklarını anlatan Canduran, olayın muhatabının sadece duruşmaya alınmayan avukatlar değil, Türkiye'de görevli yüz binin üzerindeki avukat olduğunu savundu.

        Canduran, HSK, hakim hakkında gerekli işlemi yapana kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

        Çeşitli illerden gelen baro başkanları da Ankara Barosuna destek verdiklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler