Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yurt genelinde Emniyet, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Belediye Başkanlıklarından 17 bin 274 personelin katılımıyla "Huzurlu Sokaklar Uygulaması" yapılıyor.

        Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülkede özellikle kavşaklar, parklar ve benzeri kamuya açık mekanlarda, başta çocuklar olmak üzere bazı kişilerin araç camı silmek, insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak ve dilenerek toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdüklerinin görüldüğü belirtildi.

        Açıklamada, huzurun ve kamu düzeninin devamlılığının sağlanması amacıyla yurt genelinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cami, hastane, terminal, gar, park, bahçe gibi yerlerde Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı olarak "Huzurlu Sokaklar Uygulaması"nın başlatıldığı bildirildi.

        Uygulamaya, Emniyet, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Belediye Başkanlıklarından 4 bin 528 karma ekipte görevli 17 bin 274 personelin katıldığı kaydedildi.

        Çalışmalarda ekiplerce 32 dedektör köpeğin kullanıldığı belirtildi.

        Uygulama sonuçlarının daha sonra duyurulacağı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler