Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ABD'de sınır devriye güçlerinin, kimsesiz göçmen çocukları istismar, ihmal ve taciz ettiği bildirildi.

        Amerikan Temel Haklar Birliği ve Uluslararası İnsan Hakları Kliniği, 2009-2014 yıllarına ait 30 bin sayfalık kayıtlardaki şikayetlere erişim sağladıktan sonra elde ettikleri bulguları bir rapor halinde yayımladı.

        "ABD Gümrük ve Sınır Korumanın Kimsesiz Çocukları İstismarı ve İhmali" başlıklı rapor, yasayla özel koruma sağlanması gereken reşit olmayan çocuklara yönelik sistematik kötü muameleyi gözler önüne sererken, ABD Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi, suçlamaların "asılsız" olduğunu savundu.

        Raporda şikayette bulunan 16 yaşındaki bir gencin, sınır devriye görevlisinin, "kendisini yere fırlattığını ve botuyla başına vurduğunu, aynı görevlinin sınır devriye aracına yürürlerken kaçmaya çalışırsa cinsel saldırıda bulunmakla tehdit ettiği" yönündeki ifadesine yer verildi.

        Şikayetler arasında tekmeleme, itme, şok tabancası kullanma, bağırma, yiyecek-içecek ve tıbbi yardım vermeme, sözlü hakaret ve cinsel tacizin bulunduğu vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler