Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara iftar vakti 2018! 26 Mayıs akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte Ankara iftar ve sahur saati!
        1

        Ankara iftar saati, Ramazan ayının 11. orucunu tutan Ankaralılar tarafından araştırılıyor. Diyanet Ramazan imsakiyesine göre Ankaralılar dün iftarı saat 20.12'de yaptı. Sabah saat 03.30'a kadar sahur yapılan Ankara'da bugün iftar saat kaçta yapılacak? İşte 26 Mayıs iftar ve sahur vakitleri...

        2

        ANKARA İFTAR VAKTİ

        26 Mayıs 2018 Cumartesi günü Ankaralılar saat 03.30'a kadar yaptıkları sahurun ardından tuttukları orucu saat 20:13'de okunacak akşam ezanıyla birlikte açacak. Ankara iftar vakti saati 20.13 olarak belirlendi. Diyanet Ramazan imsakiyesini il il sorgulamak için tıklayınız :

        http://www.haberturk.com/ramazan/imsakiye

        3

        ANKARA SAHUR VAKTİ - 27 MAYIS

        Bu akşam açılacak orucun ardından, Ankaralılar yarın (27 Mayıs) tutulacak 2018 Ramazan ayının 11. orucu için saat 03.29'a kadar sahur yapacak. Yarın akşam saat 20.13'de okunacak akşam ezanıyla birlikte Ankara'da oruçlar açılacak.

        4

        GÜNÜN DUASI

        Allah'ım! Beni bu günde velilerini seven, düşmanlarına düşmanlık besleyen ve peygamberlerinin sonuncusu -Muhammed Mustafa'nın (s.a.a)- sünnetine uyan kimselerden kıl; ey peygamberlerin kalplerini koruyan -Yüce Allah-!

        5

        ORUÇ KİMLERE FARZ DEĞİLDİR?

        Oruç ibadeti, bilindiği üzere İslam dininin temel ibadetlerinden birisidir. Bir kişinin; ergenlik çağına girmiş, akli dengesi yerinde ve oruç tutmasına herhangi bir engel yok ise, bu kişiye oruç ibadeti farzdır. Ancak bir kişi en az 90 kilometre uzaklıktaki bir yere yolculuk yapıyorsa, yolculuğu esnasındaki süre boyunca oruç farz değildir. Aynı zamanda oruç tutamayacak kadar hasta olanlara, çocuk emziren kadınlara, oruçluyken sağlığına zarar gelme olasılığı yüksek derecede zor işlerde çalışanlara, oruç tutamayacak kadar yaşlı olan insanlara, sağlığı nedeniyle ilaç kullanan kişilere ve akli dengesi yerinde bulunmayan kişilere oruç farz değildir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ