Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarında, makaralı yay kadınlarda Yeşim Bostan finale yükseldi.

        100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen 50 ülkeden 364 sporcunun katıldığı organizasyonun üçüncü gününde, makaralı yay kadınlar çeyrek ve yarı final müsabakaları yapıldı.

        Milli sporcu Yeşim Bostan, yarı finalde Güney Koreli So Chaewon'u 143-142 yenerek finale çıktı.

        Yeşim, 25 Mayıs Cuma günü ABD'li Paige Pearce Gore ile finalde karşılaşacak.

        Sabahki mücadelelerde makaralı yay erkeklerde Evren Çağıran ve klasik yay erkeklerde Mete Gazoz, klasik yay kadınlarda ise Yasemin Anagöz elendi.

        - Topaloğlu: "Adını finale yazdırması büyük bir gurur"

        Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli sporcu Yeşim Bostan'ın makaralı yay kategorisinde Türkiye'nin en önemli sporcusu olduğunu belirtti.

        Yeşim'in dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile Dünya Kupası birinciliğinin bulunduğunu dile getiren Topaloğlu, "Yeşim Bostan'ın dünyada ülkemizin tanıtımında çok önemli bir yeri var. İki yıldır katıldığı yarışmaların hemen hemen hepsinde finale kaldı. Kimisinde kazandı, kimisinde ikinci oldu. Burada da yine bütün rakiplerini geçerek, özellikle son maçta Koreli rakibine üstünlük kurarak adını finale yazdırması gerçekten büyük bir gurur. Cuma günü hepimiz kendisini desteklemek üzere tribünde yerimizi alacağız. Umuyorum ki yine burada da şampiyon olacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler