Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Antalya Devlet Konservatuvarı işbirliği ile Müzisyenlerin kasiskelet sistemi problemleri ve ağrılarına yönelik duruş ve egzersiz eğitim etkinliği düzenlendi.

        Etkinlikte müzisyenlerin karşılaştığı kasiskelet sistemi problemlerini tanımlayan Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan, performans sonrası ağrıların normal olmadığını vurgulayarak senfoni sanatçılarının yorgunluk, uyku, kasiskelet problemleri ve performans ilişkisi üzerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Fizyoterapist Neriman Temel Aksu, profesyonel müzisyenlerde tespit edilen kasiskelet sistemi problemleri ve ağrılarını araştırdıkları çalışmanın verilerini sunarak müzisyenlerin duruşundaki bozulmaya dikkat çekti.

        Postür (duruş) eğitimi ve egzersizlerle müzisyen postüründe ağrıların oluşmaması için hizalanmanın önemine değinen Fizyoterapist Alime Büyük Gönen'in yaptırdığı egzersizlerle son bulan etkinliğe Antalya Devlet Senfoni müzisyenleri ve Antalya Devlet Konservatuvarı müzisyenleri büyük ilgi gösterdi. Müzisyenlerde yapılan bu çalışmanın omurga analizlerinin Amerika, Almanya ve Bakü'deki kongrelerde sunulacağı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler