Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır?

        Dikey Geçiş Sınavı'na katılan ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni tercih olarak belirtip bu kuruma yerleşen binlerce öğrenci, merakla AÖF DGS kayıtlarının ne zaman başlayacağını ve kayıtların nasıl yapılacağını araştırıyor. AÖF, öğrencilerin bu bekleyişini sona erdirdi ve DGS kayıt tarihini açıkladı. Peki, AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak?AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar...

        AÖF DGS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ardından sonuçlar açıklanmış ve tercih işlemleri başlamıştı. Tercihlerini yapan öğrenciler geçtiğimiz günlerde yerleştirme sonuçlarını öğrenmişti.

        REKLAM

        Tercih sonuçlarında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni kazanan adaylar, 10-13 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

        AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

        AÖF DGS kaydını yapmak isteyen adaylar, ilk olarak internetten başvuru yapacak ve daha sonrasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bürolarından kayıtlarını tamamlayacak. İnternetten başvuruların ne zaman alınacağı henüz belli değil, ancak kayıtlar alınmaya başlandığında internet başvuru sayfası açılacak ve adaylar ilk olarak internet başvurularını gerçekleştirecek.

        İkinci aşamada ise adaylar, aşağıdaki belgelerini hazır bulunduracak ve AÖF kayıt bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacak;

        1) Adayın 2017-DGS Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi ÖSYM'nin İnternet sayfasından birim tarafından alınacaktır.).

        2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.).

        3) Adayın T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartının fotokopisi

        4) Adayın ikametgahı ile ilgili beyanı

        5) Erkek adayların askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanları

        6) 12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ