Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF DGS kayıt nasıl yapılır?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 Temmuz'da uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ardından sonuçlar açıklanmış ve beraberinde tercihler alınmıştı. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar tercih ettikleri programa yerleşti.

        Tercih olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni tercih eden ve buraya yerleştirilen adaylar ise merakla AÖF DGS kayıtlarını beklemeye başladı. Peki AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar...

        AÖF DGS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Ön lisans programlarından (2 yıllık) mezun olarak lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin katılım sağladığı DGS'nin ardından son olarak yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlanmıştı.

        REKLAM

        Tercih yaparken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni yazan ve bu kurumu kazanan adaylar merakla AÖF DGS kayıtlarını beklemeye başladı. "AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak?" diye araştıran adaylar için Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden bir bilgi paylaştı.

        Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre;

        2017-2018 AÖF DGS kayıtları için internet başvuru tarihi 10 - 13 Ekim 2017 olarak belirlenmiş durumda. Aynı zamanda AÖF bürosundan kayıt tarihi de 10-13 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. AÖF bürosundan mazeretli kayıt tarihi ise 13 Ekim 2017 olarak belirlenmiş durumda.

        AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

        AÖF DGS kayıtları için bekleyişini sürdüren adaylar, bir yandan da AÖF DGS kayıtlarının nasıl yapılacağını araştırıyor. "AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır?" diye araştıran adaylar için bir bilgi yayınlayan Anadolu Üniversitesi, konuyla ilgili akıllardaki soru işaretlerini giderdi.

        Anadolu Üniversitesi'nin yayınlamış olduğu bilgi mesajında "Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        Buna göre, adaylar ilk olarak AÖF'ün internet sitesi üzerinden başvuru yapacak ve ardından kayıt için banka ödemesini yapacak. Son olarak da adayların gerekli belgeleri edinmesi ve kayıt için AÖF bürosuna gitmesi gerekiyor. Böylece AÖF kayıt işlemleri tamamlanacak ve ortada herhangi bir sorun kalmayacak.

        AÖF KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        AÖF DGS KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

        İnternet başvurusunu yapan ve AÖF DGS kaydı için banka ödemesini gerçekleştiren adaylar, kayıt işlemlerinin son aşaması olarak gerekli belgeleri edinerek AÖF bürosuna gidecek ve kaydını tamamlayacak. AÖF DGS kayıtları için istenen belgeler internet başvurusunun son aşamasında ekrana geliyor ve adayların gelen ekranda yer alan belgeleri tamamlayarak AÖF bürosuna gitmesi gerekiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ