Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF soru ve cevapları 13 -14 Ocak

        Anadolu ÜniversitesiAçık Öğretim Fakültesi (AÖF) 1. dönemfinal sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu hala merak konusu. Anadolu Üniversitesi tarafından duyurulacak olan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları için henüz açıklama gelmedi.

        AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Binlerce kişinin beklediği AÖF 1. Dönem sınav sonuçları açıklandığı zamanhttps://login.anadolu.edu.tr/login.aspx adresinden eş zamanlı olarakta sorgulayabilirsiniz. Şimdiye kadar resmi bir duyuru gelmedi.

        AÖF FİNAL SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

        AÖF soru ve cevapları yayınlandığı zaman, çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz.

        REKLAM

        https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

        Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

        Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

        Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

        REKLAM

        Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

        Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

        Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

        Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

        Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

        Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

        REKLAM

        Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

        AÖF SONUÇLARI İÇİN ŞİFRE ALMA

        Şifremi unuttum, yardımcı olabilir misiniz?

        • Tarayıcınızın adres çubuğuna https://aof.anadolu.edu.tr yazıp enter tuşuna basın.
        • Karşınıza çıkan sayfada Öğrenci Otomasyonu butonuna tıklayın.
        • Karşınıza çıkan sayfada Şifremi Unuttum bağlantısına tıklayın.
        • Sonraki ekranda TC Kimlik numaranızı girerek şifre değiştirme adımlarını tamamlayın.
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ