Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL kayıt yenileme 2018 ne zaman bitiyor? Açık Lise kayıt tarihi!

        Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) eğitimini sürdüren öğrenciler, 2. dönem kayıt yenilemenin hangi tarihler aralığında gerçekleştirileceğini sorguluyor. İlk dönem sınavlarını katılan ve sonuçlarını öğrenen öğrenciler, kredi notlarını yükseltebilmek için 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, AÖL kayıt yenileme 2018 ne zaman bitiyor? Açık Lise kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte merak edilen AÖL kayıt yenileme 2018 ile ilgili tüm detaylar...

        AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

        Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiriyor. 2017-2018 AÖL 2. dönem kayıt yenileme 8 Ocak'ta başladı. Kayıt yenileme için son tarih ise 23 Ocak 2018 olarak belirlendi. Öğrencilerin 23 Ocak tarihine kadar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

        Mazeretli kayıt yenileme tarihi ise 24-26 Ocak olarak belirlendi.

        REKLAM

        AÖL 2. DÖNEM DERS SEÇME NE ZAMAN?

        Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra zorunlu/seçmeli ders seçme işlemlerini yapacak. Mezun olabilmek veya kredi notlarını yükseltebilmek için sınavlara gayret eden öğrenciler, 2. dönem için ders seçme işlemlerini 10-26 Ocak tarihleri arsında yapabilecek.

        AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

        Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti ; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

        Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “ MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü ” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.) ÖNEMLİ NOT: (Şuan ki bankamatiklerde ve in ternet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/2 İLK.KAYIT - KAYIT YEN.ÜCR.” şeklindedir.)

        REKLAM

        Kayıt yenileme sınav bedeli nin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

        AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

        * Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

        * Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

        * Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

        * Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ