Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL telafi sınavı giriş yerleri açıklandı! AÖL telafi sınavı ne zaman? (AÖL GİRİŞ)

        Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, 31 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında sınava katılım sağladı. Ancak 4'ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında meydana gelen bir teknik hata nedeniyle telafi sınavı yapılmasına karar verildi. 4'ten fazla dersten sınava kalan adaylara yönelik yapılacak olan telafi sınavının tarihi de merakla soruluyor. Öte yandan, AÖL telafi sınavı giriş yerleri de erişime açıldı. Peki sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? AÖL telafi sınavı ne zaman? İşte MEB AÖL telafi sınavı tarihi ve detaylar...

        AÖL TELAFİ SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

        AÖL telafi sınavı giriş yerleri MEB tarafından erişime açıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 9.30’ da gerçekleştirilecek (Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) , güncelleştirilmiş sınav yerleri Sisteme 19.04.2018 tarih saat 10:43 itibarıyla yüklenmiş olup, telafi sınavına girecek öğrencilerimiz Sistemden Öğrenci Numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabilirler." denildi.

        AÖL TELAFİ SINAVI GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        AÖL TELAFİ SINAVI NE ZAMAN?

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada AÖL telafi sınavına ilişkin tarih bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre,4'ten fazla dersten sınava katılan adaylara yönelik cevap kağıtları eksik basılan dersler için 21 Nisan Cumartesi günü saat 09:30'da telafi sınavı yapılacak.

        REKLAM

        MEB'ten yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi;

        "Açıköğretim kurumları sınavlarının 31 Mart – 1 Nisan tarihlerinde yapılmakta olan 2. dönem sınav oturumlarında 4’ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hatadan dolayı 4 ders için kodlama alanı ayrılmıştır.

        4’ten fazla dersten sınava katılan adaylara yönelik, cevap kağıtları eksik basılan dersler için, 21 Nisan Cumartesi günü saat 09.30’da telafi sınavı yapılacaktır.

        Konu ile ilgili açıköğretim kurumları öğrencileri herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır. Yapılan bu teknik hata nedeniyle bütün öğrencilerimizden özür diliyoruz.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ