Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple'ın giyilebilir ürün grubu Fortune 400 şirketleri kadar gelir üretiyor - Teknoloji Haberleri

        Apple akıllı telefon ve bilgisayarlardan ibaret değil. Apple CEO’su Tim Cook, firmanın yeni bir ürün grubunun fark edilmeden hızla büyüdüğüne dikkat çekti.

        Apple’ın dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Cook, firmanın gelecek vaat eden yeni ürün grubundan “giyilebilirler” olarak bahsetti. Bu alan Apple’a iPhone ya da iPad kadar büyük kazanç sağlamıyor belki ama hacmi bir hayli büyük.

        Tim Cook “giyilebilir teknoloji işimiz bir önceki yıla kıyasla yüzde 75 büyüdü ve şu an bir Fortune 400 şirketi kadar gelir üretiyor.” dedi.

        Fortune 400, dünyanın en büyük şirketlerini sıralayan bir liste ve 400. sırada geçtiğimiz yıl 6,7 milyar dolar gelir elde eden Calpine yer alıyor. Bu da Apple’ın giyilebilir ürün grubunun yıllık en az 7 milyar dolar civarında gelir ürettiği anlamına geliyor.

        REKLAM

        Tim Cook’un açıklamasını doğru sayarsak, Apple’ın giyilebilir cihazları JetBlue, Jones Financial ve Activision Blizzard gibi dev şirketlerden daha fazla kazanıyor demektir.

        Apple’ın giyilebilir ürün grubunda Apple Watch’un yanı sıra Beats kulaklıklar ve Airpods isimli kablosuz kulaklıklar yer alıyor. Apple, akıllı saatinin satış istatistiklerini açıklamıyor fakat Tim Cook’un açıklamalarına bakılırsa, Apple Watch hiç de fena gitmiyor olsa gerek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ