Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Arap iş adamlarının yeni gözdesi Karadeniz - Turizm Haberleri

        Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri TemsilcisiMustafa Göksu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda artan turist hareketliliğindenKaradeniz Bölgesi'nin de fazlasıyla pay aldığını söyledi.

        REKLAM

        Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Arapça konuşulan tüm ülkelerden gelen turistlerin özellikle Trabzon'da yoğunluk kazandığını ifade eden Göksu, "Trabzon'un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor." dedi.

        Yeşil ve mavinin Körfez ülkelerinden gelen insanların tam da istediği bir ortam olduğunun altını çizen Göksu, "Bu insanlar buraya önce turist olarak geldiler, daha sonra evler aldılar, daha sonra da kendi yatırımlarını yaptılar. Halen de bu insanlar yatırım yapmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

        "Trabzon'daki yoğunluğu çevre illere kaydıralım istiyoruz"

        Göksu, Trabzon'daki insanların kendilerini güzel karşılamasından dolayı turistlerin iyi bir yaşam alanı bulduklarını vurgulayarak, "Fakat artık Trabzon bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz hale geldi. Şimdi bizler de Başbakanlık Yatırım Ajansı, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Trabzon'daki bu yoğunluğu çevre illerimize kaydıralım istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

        Çalışmaları kapsamında bölgeye Körfez ülkelerinden 130 turizm şirketi sahibi, gazeteci ve seçkin yatırımcı iş adamlarını bölgeye getirdiklerini aktaran Göksu, bu kişileri Karadeniz'deki iş adamları ile tanıştırma imkanı bulduklarını ifade etti.

        Yatırımcı iş adamlarını özellikle bölgeye daha önce yatırım yapmamış olanlardan seçtiklerini vurgulayan Göksu, "Gelen yabancı iş adamları özellikle devlet büyüklerinin hoş karşılamalarından dolayı son derece memnunlar. İnşallah inanıyoruz ki bu görüşmeler sonrası bölgede yatırım hız kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Fındık, bal ve çay üzerine yatırım yapmak istiyorlar

        Mustafa Göksu, bölgeye gelen yabancı iş adamlarının özellikle fındık, bal, balık ve çay üretimi noktasında yatırım yapmak istediklerini aktararak, "Biz de bu yönde çalışma yürüterek bu alanlarda yatırım yapmak isteyenleri ve ürünlerimizi dünyaya tanıtabilecek tüccarları buraya getirdik. Şu ana kadar da çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İnşallah bu çalışmanın sonucunda başta Karadeniz olmak üzere ülkemize büyük yatırımlar gelecek." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ