Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Arda Turan transferinde son dakika! Medipol Başakşehirli yetkililer, İspanya'ya gitti - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Barcelona'nın Arda Turan'ın giydiği 7 numaralı formayı yeni transferi Coutinho'ya verdiği iddia edilmişti. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, Coutinho'nun adının 7 numaralı formada yazdığı görülüyordu. Bu hareket 'Barcelona, Arda Turan'ı sildi' olarak yorumlandı. Ancak SKY Sports'un haberine göre Coutinho, 14 numaralı formayı giyecek.

        2

        TRT Spor'un haberine göre; Arda Turan, Başakşehir ile 1,5 yıllığına anlaştı. Resmi açıklama bekleniyor... NTV Spor'un haberine göre Medipol Başakşehir'in asbaşkanları, transfer için Barcelonalı yetkililerle görüşecek. Bu gece gerçekleştirilecek diğer bir görüşme ise Arda Turan ile Göksel Gümüşdağ arasında olacak. Başkan Gümüşdağ, Arda'nın taleplerini dinleyecek. NTV Spor'a göre Arda Turan'ın Başakşehir'e gelmesi yakın gibi duruyor.

        3

        Transfer dönemi boyunca adı başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere birçok takımla anılan Arda Turan’ın Medipol Başakşehir forması giymesi için geri sayım başladı.

        4

        Barcelona’dan ayrılacak olan yıldız futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralamak için son günlerde temaslarını sıklaştıran İstanbul ekibinin Katalan deviyle yıllık ücretini yarı yarıya karşılama konusunda anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi.

        5

        Arda’yla da el sıkışan Başakşehir birkaç gün içinde resmi açıklamayı yapıp 30 yaşındaki oyuncuya törenle imzayı attıracak.

        6

        ABDULLAH AVCI'DAN AÇIKLAMA

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, transferinin gerçekleşmesi halinde Arda Turan'ın takıma büyük güç katacağına inandığını söyledi.

        7

        Abdullah Avcı, turuncu-lacivertli ekibin ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        8

        "Arda gibi oyuncuyu kim istemez ama şu an Barcelona'nın oyuncusu. Arda'nın kariyer planlamasında ona nasıl yardımcı olacaksak orada yer alırız. Bazen bu bir fikirdir, bazen de bulunduğun ortamı açmaktır."

        9

        Avcı, Arda ile Galatasaray altyapısında antrenörlük yaptığı 2003 yılından bu yana iletişiminin sürdüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

        10

        "Arda ile bu konuyu konuştum. Başkanı da beni de Emre'yi de arayabilen biri. Yılbaşından önce konuştuk, Arda'ya 'Bu kapı sana her zaman açık' dedim. Bunun kararını o verecek.

        11

        Biz her zaman yanında olduğumuzu belli etmek için bunu söyledik. Benim ailenin büyük oğlu gibidir. Sonucu zaman gösterecek. Türk futboluna önemli katkılar sağlamış ve sağlayacak, bıraktığında da sağlamaya devam edecek bir oyuncudan bahsediyoruz.

        12

        Arda'yı ister misin? Evet ben de isterim. Herkes ister ama bu işin mali yönü ve Barcelona tarafı var. Yanlış bilmiyorsam 2,5 yıl daha kontratı var.

        13

        Başakşehir'in olduğu kadar Arda Turan'ın maliyetleri de benim ve kulübümüz için önemlidir."

        14

        Deneyimli teknik adam, "Arda Turan transferi kulüp içindeki dengeleri bozabilir mi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

        15

        "Baktığınız zaman kulübümüze çok önemli oyuncular gelip gittiler. Performansları da hep en üst düzeyde oldu. Bence aile ortamının olduğu bir yerde Arda'nın performansının son derece iyi olacağını düşünüyorum.

        16

        Çünkü burada Adebayor, Emre ve Clichy gibi dünya çapında isimler var. Eğer bu transfer gerçekleşirse Arda sistemimizdeki önemli parçalardan biri olur."

        17

        GÜMÜŞDAĞ BARCELONA'YA UÇTU

        Skorer'in haberine göre; Başkan Göksel Gümüşdağ ve yöneticiler, bu sabah saatlerinde özel uçakla Barcelona'nın yolunu tuttu.

        18

        İstanbul ekibi, Arda Turan'ın transferini noktalamak üzere Barcelona'ya ulaştı. Katalan ekibiyle yapılacak görüşmelerin ardından transfer şekillenecek.

        19

        Tecrübeli futbolcu Başakşehir'le prensip anlaşmasına varırken, iki kulübün ödeme planı konusunda da anlaşmasının ardından Arda, Süper Lig'in yolunu tutacak.

        20

        SENELİK 4 MİLYON KAZANIYOR

        Barcelona'dan yıllık brüt 8 milyon Euro garanti ücret alan Arda turan, vergiler düşüldüğünde 4 milyon euro’luk bir gelire sahip.

        21

        Yıldız futbolcu, katalan ekibinde çıktığı 55 maçta 15 gol ve 11 asist üretirken, bu sezon hiçbir resmi karşılaşmada görev almadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ