Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Nijerya Nijerya: 1 - Arjantin: 2 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... NİJERYA - ARJANTİN MAÇININTÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        2018 FIFA Dünya Kupası D Grubu son maçında Nijerya ile Arjantin karşı karşıya geldi. Hakemimiz Cüneyt Çakır maçta düdük çaldı.

        Karşılaşmada ilk gol Lionel Messi'den geldi. Arjantin 14. dakikada öne geçti. 34. dakikada Messi'nin serbest vuruşunda top direkten döndü. İlk yarı Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

        51. dakikada Cüneyt Çakır'ın VAR yardımıyla verdiği penaltıda Moses, skoru eşitledi. 86. dakikada Arjantin'de Rojo sahneye çıkarak skoru tekrar Arjantin lehine çevirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Arjantin, son 16 turuna çıkmayı başardı.

        Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, İzlanda'yı 2-1 mağlup etti. Hırvatistan 9, Arjantin 4, Nijerya 3, İzlanda ise 1 puanla grup aşamasını tamamladı.

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİ

        Hırvatistan - Danimarka

        Arjantin - Fransa

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        ARJANTİN

        İzlanda, Hırvatistan ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Arjantin Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli'nin çalıştırdığı "Tangocular", Güney Amerika Elemeleri'nde ilk 4'e girerek Rusya'nın yolunu tuttu.

        Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7'şer galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet yaşayan Arjantin, 28 puan toplayarak Brezilya ve Uruguay'ın ardından 3. oldu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıllar boyunca futbol dünyasına kazandırdığı Diego Armando Maradona, Alfredo Di Stefano, Mario Kempes, Osvaldo Ardiles ve Gabriel Batistuta gibi birçok isimle dikkatleri çeken Arjantin'in Rusya 2018 kadrosunda da yıldız oyuncular yer alıyor.

        Kaleci Sergio Romero'dan sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak Arjantin'in savunmasında Hebei China Fortune'da görev yapan tecrübeli Javier Mascherano ile Manchester Cityli Nicolas Otamendi öne çıkıyor.

        Orta sahada Sevillalı Ever Banega'nın sorumluluk üstleneceği takımın hücum hattında ise yıldız futbolcular dikkati çekiyor. Arjantin Milli Takımı'nda Barcelonalı Lionel Messi, Paris Saint-Germainli Angel Di Maria, Manchester Cityli Sergio Aguero ile Juventuslu Gonzalo Higuain ve Paulo Dybala, rakiplerin korkulu rüyası haline gelebilecek hücum hattını oluşturuyor.

        Arjantin'in Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 7 kez havalandıran Messi yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Arjantin Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 16 kez katıldı. Ev sahipliği yaptığı 1978'deki turnuva ile Meksika 1986'da şampiyon olan Arjantin'in Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Final

        1934 - Birinci tur

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Çeyrek final

        1974 - İkinci tur

        1978 - Şampiyon

        1982 - İkinci tur

        1986 - Şampiyon

        1990 - Final

        1994 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Çeyrek final

        2014 - Final

        -----------------

        NİJERYA

        D Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Nijerya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Afrika elemelerinde grubunu 13 puanla lider tamamlayan Nijerya, Rusya vizesini cebine koydu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Jay Jay Okocha, Nwankwo Kanu, Rashidi Yekini gibi isimlerin sürüklediği Nijerya'da, Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen çok sayıda isim bulunuyor.

        CSKA Moskova'dan Ahmed Musa, Leicester City'den Kelechi Iheanacho, Chelsea'den Victor Moses ve Arsenal'dan Alex Iwobi gibi isimleri çağıran teknik direktör Gernot Rohr, Bursasporlu Abdullahi Shehu, Trabzonsporlu Ogenyi Onazi ile Kasımpaşa forması giyen Kenneth Omeruo Rusya kadrosuna dahil etti.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Nijerya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Turnuvadaki ilk tecrübesini ABD 1994'te yaşayan Nijerya, Arjantin ve Bulgaristan gibi güçlü ekiplerin olduğu grubu lider tamamlayarak 2. tura yükseldi ancak kupanın finalisti İtalya'ya uzatma sonunda 2-1 kaybederek elendi.

        Sonraki turnuva Fransa 1998'e de katılma hakkı elde eden Nijerya, Paraguay, İspanya ve Bulgaristan'ın önünde grubu lider bitirip adını bir kez daha 2. tura yazdırdı ama bu sefer de Danimarka'ya 4-1 yenilmekten kurtulamadı.

        2014 Brezilya'da da son 16 takım arasına kalan Nijerya, bu turda Fransa'ya 2-0 yenilerek evine döndü.

        Nijerya'nın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1994 - Son 16

        1998 - Son 16

        2002 - İlk tur

        2010 - İlk tur

        2014 - Son 16

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ