Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atalay Filiz hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

        Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkcı'yı öldürüp parasını çaldığı gerekçesiyle yargılanan Atalay Filiz'in davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Filiz'in "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "nitelikli hırsızlık" suçundan ise beraatı talep edildi. Savcı cinayetin planlı, hedefe odaklı, belli bir düzen ve sistematik bir şekilde işlendiğini kaydetti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Atalay Filiz, Fatma Kayıkci'nin oğlu Muhammed Kayıkci, eşi Gani Kayıkci ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Atalay Filiz'in avukatı Merve Uçanok şoke eden sözler söyledi.

        "KOĞUŞUNDA DIŞKILARINI BİRİKTİRİYOR"

        Filiz'in daha önce dava dosyasına gelen 'cezai ehliyeti tam' raporlarının olmasına rağmen yeni rapor talep ettiklerini söyleyen avukat Uçanok, "Cezaevinde kaldığı tek kişilik koğuşunda dışkılarını biriktiriyor. Çok ağır bir kokuya sebebiyet verdiği için memurlarla sorun yaşadı. Bu olağanüstü davranışı nedeniyle de psikiyatri muayenesi yapılabilmesi amacıyla cezaevinin psikiyatri bölümüne sevk edilmiştir. Buradaki raporlarının mahkemeye getirilmesini talep ederiz" dedi. Mahkeme heyeti ise Filiz hakkında daha önce Adli Tıp Kurumu ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden raporlar alındığı gerekçesiyle talebi reddetti.

        "PLANLI, HEDEFE ODAKLI CİNAYETİ İŞLEDİ"

        Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, Atalay Filiz'in Ankara'da arkadaşları Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova cinayetini işleyip yakalanmamak için kimlik değiştirip İstanbul'a kaçtığını anlattı. Savcılık, Filiz'in Tuzla'da Kayıkci ailesine ait çay bahçesinde çalışıp ailenin oturduğu apartmanın bir odasında yaşadığını, zaman içinde de Fatma Kayıkci'nin gerçek kimliğini öğrendiğini düşünmesi sebebiyle şüpheye düştüğünü söyledi. Filiz'in, cinayetten önce 3 hafta boyunca talihsiz kadının eve giriş-çıkış saatlerini takip ettiğini kaydeden savcılık, 27 Mayıs 2016 günü Fatma Kayıkci'nin öldürüldüğünü ve üzerinde toplam 32 bıçak yarası tespit edildiğini anlattı. Filiz'in gazete kağıtlarından mesaj aldığı yönündeki savunmasına itibar etmeyen savcılık, cinayetin planlı, hedefe odaklı, belli bir düzen ve sistematik bir şekilde işlendiğini kaydetti. Mütalaada, Filiz'in kimliğinin ortaya çıkmasıyla Ankara'daki cinayetlerin de ortaya çıkacağını düşündüğü için cinayeti işlediği anlatılarak, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

        HIRSIZLIK SUÇUNDAN BERAATI İSTENDİ

        Filiz hakkında, cinayetin ardından Kayıkci'nin çantasındaki paraları da aldığı gerekçesiyle dava açıldığını ifade eden savcı, sanığın öldürme suçunu ayrıntılarına kadar anlatmasına rağmen hırsızlık suçunu kabul etmediğini ve "nitelikli hırsızlık" suçundan somut delil olmadığını belirterek bu suçtan ise beraatını talep etti. Duruşma mütalaaya karşı savunmaların yapılabilmesi için ertelendi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ