Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Opera-Bale Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yıkılıyor, yerine yeni opera binası geliyor

        Cumhuriyet tarihinin sembol yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bundan 48 yıl önce inşa edilmişti. Şimdi Atatürk Kültür Merkezi binası yıkılacak ve yerine yeni bir opera binası gelecek.

        Geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştı Atatürk Kültür Merkezi. 1969 yılında hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi.

        AKM, 2008 yılından bu yana kullanılmıyor. Binanın etrafı yüksek çitlerle çevrelenmiş durumda. AKM artık yenilenmeyi bekliyor.

        3. Turizm Şurası'nın açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkındaki projeyi duyurdu.

        REKLAM

        Atatürk Kültür Merkezi, en çok kullanılan ismiyle AKM'nin bulunduğu yerin yıkılacağını haber veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının sonuna kadar yeni opera binasının İstanbul'a kazandırılacağını haber verdi.

        "İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

        "Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası malum Ankara'daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz. Oraya daha büyüğünü çok çok farklı, modern bir mimariyle inşallah Pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım. 2019'un sonuna kadar inşallah orada biz bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız. Gerçekten proje çok çok güzel ve muhteva itibariyle bugünkü mevcut projeyle mukayese edilemeyecek derecede zengin, birçok ihtiyaca cevap verecek çok amaçlı ve İstanbul'daki bizim turizm faaliyetlerinde de hakikaten Türkiye'nin bu alandaki gücünü ortaya koyabilecek bir imkan ve zemin hazırlıyoruz. 2019 sonuna kadar da inşallah onu bitirecek belki 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz. İstanbul'umuza ülkemize şimdiden hayırlı olsun diyoruz."

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ