Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın cezaevinden çıktı

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 29 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasında şarkıcı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile öğretmenDavut Aydın hakkında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye kararı verildi.

        DHA'nın haberine göre, tahliye kararının ardından Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile Davut Aydın 00.10'da Silivri Cezaevi'nden çıktı.

        Cezaevinden çıkanları aralarında CHP'li vekil Ali Şeker'in de olduğu yakınları ve sevenleri karşıladı.Davut Aydın 26 Temmuz 2016, Atilla Taş ile Murat Aksoy ise 2 Eylül 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

        "BU HALKIN NEFES ALMAYA İHTİYACI VAR"

        Çıkışta cezaevinde evlendiği eşi Meltem'in karşıladığı Atilla Taş uzun süre eşine sarıldı. Burada açıklama yapan Taş şunları söyledi: Bu halkın bu ülkenin nefes almaya ihtiyacı var. Demokrasi ve hukuk bir halkın soluk borusudur. Ailenizden, sevdiklerinizden daha önemli bir şey yok. Sevin, sevilin gerisi boş.

        REKLAM

        "BUNDAN SONRA BAYRAMLARDA TWEET ATACAĞIM"

        Attığı Tweetlerin hatırlatılması üzerine Taş; "1 milyon 700 bin takipçim var. Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri'yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükümeti seviyoruz. Hükümeti eleştirmesinler, muhalefet etmesinler. Benim başıma gelen onların başına da gelebilir. Sonuçta hükümette bizim. Ülke de bizim. Artık sadece şarkı söyleyerek insanlara eziyet edeceğim. Ben yıllarca bu ülkede şarkı söyledim tutuklanmadım. Tweet attım tutuklandım. Ben bundan sonra yine müziğe döneceğim. Beni cezaevine atanlara teşekkür ediyorum. Yoksa hayatta evlenmezdim. Onların sayesinde yuva sahibi oldum" diye konuştu.

        MURAT AKSOY: BENİM TEK SUÇUM YAZI YAZMAK

        Ağlayarak açıklama yapan gazeteci Murat Aksoy ise; "Mutluyum. 421 gün oldu. Geç de olsa adalet yerini buldu. Benim tek suçum yazı yazmak. Ben çıktım. Kendim için ve ailem için mutluyum ama içeride gazeteci arkadaşlarımız var. Tek temennim en kısa sürede gazetecilerin bir an önce tahliye olması" şeklinde konuştu.

        Tahliye olanlar daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı.

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 23'ü tutuklu 29 sanıklı FETÖ Medya Yapılanması davasında, şarkıcı Atilla Taş ile gazeteci Murat Aksoy, tutuklu kaldıkları süre, öğretmen Davut Aydın'ın ise sağlık durumu dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

        Davut Aydın 26 Temmuz 2016, Atilla Taş ile Murat Aksoy ise 2 Eylül 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

        Mahkeme heyeti, 20 sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmayı 4 Aralık'a ertelenmesine karar verdi.

        REKLAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ