Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Atletico Madrid'in yeni stadı Wanda Metropolitano'nun açılışında Arda Turan'a tepki vardı - Atletico Madrid'in yeni stadı açıldı - Futbol Haberleri
        1

        İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasında yeni stadı Wanda Metropolitano'nun açılışında Malaga'yı konuk eden Atletico Madrid sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        2

        Atletico Madrid'in yeni evi Wanda Metropolitano'nun açılışı dolayısıyla stadyum dışında gün boyunca etkinlikler düzenlenirken, maçın başlamasından yarım saat önce stadyum içinde resmi tören yapıldı.

        3

        Diğer yandan Wanda Metropolitano'da kulübün unutulmaz oyuncularının adını taşıyan taşlar yaptırıldı. Bu oyuncular arasında yer alan Arda Turan'ın taşına ise taraftarlar tarafından zarar verildi.

        4

        AS ve Marca'da yer alan haberlere göre Arda gibi tepki gören diğer bir isim ise ezeli rakip Real Madrid'e transfer olan Hugo Sanchez'di.

        5

        Açılışa İspanya Kralı 6. Felipe, Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inigo Mendez de Vigo, Madrid Özerk Yönetimi Başkanı Cristina Fuentes gibi isimler de katıldı.

        6

        Fransız futbolcu Antoine Griezmann 61. dakikada Atletico Madrid'e 3 puanı getiren golü kaydederken, başkent ekibinin yeni stadı Wanda Metropolitano'da ilk golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

        7

        Tören sırasında top, Atletico Madrid bayrağı ve İspanyol bayrağı taşıyan üç paraşütçü stada indi.

        8

        Yaklaşık 50 yıl sonra Vicente Calderon'a veda eden Atletico Madrid, 68 bin seyirci kapasiteli yeni stadı Wanda Metropolitano için 300 milyon Euro harcadı.

        9

        Stada ulaşımı sağlamak için geçen ay açılan Metropolitano metrosunu Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo da maça gelirken kullandı.

        13

        La Liga'nın son haftasında Athletic Bilbao'yu ağırlayan Atletico, rakibini 3-1 yenerek son maçını kazanmayı başarmıştı.

        14

        Atletico Madrid'de tribünleri dolduran 50 binden fazla taraftar, maç boyunca "Seni ne kadar çok seviyorum..." tezahüratları yapmıştı.

        15

        UEFA’nın 5 yıldızlı stadyumlar listesinde bulunan 54 bin 907 kişi kapasiteli Vicente Calderon, 1982 yılındaki FIFA Dünya Kupası’nın oynandığı stadyumlardan birisi olmuştu.