Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika: Avrupa Birliği ile İngiltere, Brexit için anlaşmaya vardı!

        Wall Street Journal'in haberine göre Avrupa Birliği ile İngiltere, Brexit sonrası geçiş süreci için anlaşmaya vardı.

        Mart 2019'da İngiltere'nin AB'den ayrılmasını öngören anlaşmaya göre, Birleşik Krallık 2020 sonuna kadar AB kurallarına ve Avrupa Adalet Divanı yargısına bağlı kalacak. Habere göre, masada çözümsüz kalan tek konu ise İrlanda sınırı oldu.

        Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için yasal olarak onaylanması ve Avrupa Parlamentosu'ndan geçmesi gerekiyor.

        BARNIER: TAMAMEN UZLAŞMAYA VARDIK

        Brexit görüşmelerinde Avrupa Birliği adına müzakereleri yürüten Michel Barnier, İngiltere ile AB arasındaki ayrılığa ilişkin anlaşmada İrlanda ile "sert sınır" denilen uygulamadan kaçınılması için bir koruyucu madde bulunacağını söyledi.

        Barnier, bu anlaşmadan sonra İngiltere'nin istediği Brexit sonrası geçiş süresine ilişkin anlaşmanın mümkün olduğunu belirtti.

        "Bir çözüme vardık" diyen Barnier, "İrlanda konusunda bulunacak çözümün Brexit anlaşmasının yasal metnine girmesinde uzlaştık" diye konuştu.

        Barnier'nin yaptığı açıklamaya göre (Brexit sonrası) geçiş süresi 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek.

        Brexit anlaşmasının büyük bölümü üzerinde anlaşma sağlandığını belirten Barnier, "İngiltere'deki (AB) vatandaşları Brexit koşulları konusunda rahat olabilirler. Vatandaş hakları ve finansal anlaşma konusunda kesin uzlaşmaya vardık. Hedeflere yapıcı bir biçimde ve objektif olarak varabilmemiz için her türlü seçeneği incelemeye hazırız. Taslak anlaşma kesin bir adım." dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ