Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Avrupa Ralli Şampiyonası'nın Letonya ayağında helikopter düştü - Motor Sporları Haberleri

        Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4'ü toprak 4'ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası'nın Letonya ayağının son gününde bir helikopter düştü.

        Letonya Emniyeti,düşen helikopterin sivil helikopteri olduğunu doğruladı. Letonya Haber Ajansı'nın haberine göre bir kişi hayatını kaybederken diğer üç kişi kazada yaralandı. İlk yardım ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğu belirtildi.Letonya Acil Tıp Servisi Sözcüsü (NMPD) yaralılardan birinin de bilincinin kapalı olduğunu ifade etti.

        Öte yandan organizasyon yetkilileri, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın final ayağı olan 13 etaplık Letonya Ralli'sinin 11. etabı, kaza nedeniyle iptal edildi. Yarış, 12 ve 13. etapla devam etti.

        REKLAM

        CASTROL FORD TEAM TÜRKİYEŞAMPİYON!

        Avrupa Ralli Şampiyonası'nda geride kalan 7 yarış sonunda Castrol Ford Team Türkiye, 153 puanla lider durumdaydı. Castrol Ford Team Türkiye, Liepaja Ralli'si sonrasında liderliğini koruyarak Türkiye'ye rallide takım bazında ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

        Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, kazayla ilgili açıklamalar yaptı. DHA'da yer alan habere göre Bostancı, yarışın çok zor koşullarda geçtiğini belirtirken, "Ambulans ve itfaiye ekipleri kaza yerine sevk edildi ve müdahalede bulundu. Helikopter kazası nedeniyle etap turu da durduruldu. Olay çok taze. Ölen, yaralan var mı kaç kişidir, bilgi alamıyoruz. Bizi etkileyen bir durum yok." diye konuştu.

        HABERTURK.COM

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ