Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Avrupa'ya bağlanan Zyxel Türkiye'de yeni yapı - Teknoloji Haberleri

        Yeni bir yapılanma sürecine girerek Avrupa operasyonuna bağlanan Zyxel, 2018’de kanal yapısını güçlendirme ve yatırım kararı aldı. İş ortakları için yeni kanal stratejisi belirleyen firma, Zyxel Ally Programı; ZAP ile Zypartner’larını 3 ayrı kategori altında topladı.Zyxel Türkiye Channel Head Tuğba Şişik, Zyxel Ally Programı ZAP’ın ağ pazarını büyütmek için gerekli araçları ve desteği sağlamak için tasarlandığını söyledi.

        Şişik, yeni kanal yapısını ve ayrıcalıklarını şöyle özetledi: “Tüm dünyada Zyxel bünyesinde kanal iş ortaklarını Ally, Silver ve Gold olmak üzere üç ayrı ayrı kategoride topladık. Her segmentin kendi içinde ayrıcalıkları bulunmakta.İş ortaklarımızın yetkinliklerini artırmak ve onlara komple destek sunmak için özel yeni bir portal hazırladık. Her bayi kendisine tahsis edilen şifre ile bu eşsiz kaynağa erişim sağlıyor. Yeni portalda haberler, webinar’lar, duyurular, kampanyalar ve özel eğitim içerikleri bulunmakta. Her segmentteki iş ortağımızın ihtiyacına özel çözümler geliştirdik. Yeni yapılanmanın ardından giriş seviyesi olan Ally kategorisindeki bir iş ortağımız, gerekli süreçleri tamamlayıp bir üst segmente geçebiliyor.

        REKLAM

        Bu portal üzerinden ZCNE (Zyxel Certified Network Engineer) programına erişim imkanı da bulunmakta. İş ortaklarımız böylece kendi bölgelerindeki kursları takip edip, yetkinliklerini artırabilecekler. Zyxel onaylı web seminerleri ve eğitimlerine katılarak, en yeni Zyxel ürünleri ve teknolojilerinden kolayca haberdar olabilecekler. ZAP Gold Partner’lara ise altı aylık periyotlarda Avrupa ve Kuzey Amerika Pazarlama Direktörü Jon Pearce ile buluşma imkanı sunuyoruz. Böylece onlara global ölçekte destek sunarak 6 aylık yol haritasını çıkartmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Burada nihai amacımız; tüm Türkiye genelinde konusunda uzman ağ kahramanları yetiştirmek."

        Zyxel Türkiye’nin 2017 yılında hedeflerini gerçekleştirdiğini belirten Tuğba Şişik, 2018 yılı için ise çıtayı daha yüksek tuttuklarını sözlerine ekledi. Şişik sözlerine şöyle devam etti:

        “Geçtiğimiz sene son çeyrekte Tayvan tarafından Zyxel’e 6 milyon dolarlık yeni bir nakit sermaye artışı yapıldı. Firmamız global ölçekte tüm dünyada yeni bir oluşum içinde. Geçtiğimiz sene Türkiye Ofisi olarak Tayvan’dan ayrılarak, Avrupa ofisine bağlandık. Bu yeni yapı ile beraber daha dinamik bir yapıya kavuştuk. Geldiğimiz noktada Zyxel camiasında Türkiye, en gözde ofislerden biri. Avrupa bölgesinin cirosunun yüzde 15’ ini Zyxel Türkiye gerçekleştiriyor. Firmanın pazara ve ülke ofisine güveni tam. Yeni partner programımız da bu bakış açısının bir yansıması. Çözüm ortaklarımız bizim için çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Zypartner ile büyüyeceğiz.”

        REKLAM

        “2018 yılı için kendimize yüzde 30 oranında istihdam ve ciro anlamında büyüme hedefi koyduk. Türkiye içerisindeki operasyonların yanı sıra bölgedeki operasyonlardan sağlanacak sinerjiyi de eklersek, bu rakamın üzerine çıkma potansiyelimiz mevcut” şeklinde konuşan Tuğba Şişik, sözlerine şöyle devam etti:

        “Ağ teknolojileri alanında bireysel pazara yönelik ağ çözümleri geliştirdiğimiz gibi kurumların ihtiyaçlarına yönelik ürün ve servisler de sunuyoruz. Bu sene özellikle bireysel pazarda online satış kanalına önem veriyoruz. Retail ve etaile uygun son kullanıcı ürünlerimiz yılın ilk çeyreğinde pazara sunacağız. 2018 yılında kurumsal tarafta yüzde 30 oranında büyüme hedefliyoruz. Odağımızda, Smart WiFi, Mesh teknolojisi ve bulut yatırımları bulunmakta. Hedef sektörlerimizi ise konaklama, eğitim, kamu ve sağlık sektörü şeklinde önceliklendirdik.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ