Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın iftar vakti 2018! Aydın'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Aydın imsakiyesi

        2018 Ramazan ayı 16 Mayıs iitbariyle başladı. Aydın ilk sahuru yaptıktan sonra ilk iftara hazırlanmaya başladı. Aydın'da iftar saat kaçta, oruç saat kaçta açılacak? Diyanet'in Ramazan imsakiyesine göre işte Aydın iftar vakti.

        AYDIN İFTAR VAKTİ 2018

        11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk iftarı idrak edilecek.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Aydın'da iftar vakti20:19 olarak yer almakta.Aydın'da saat20:19’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilkiftarı yapılacak.

        AYDINİMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        Aydın yarın gece 2. sahura kalkacak. Aydın sahur vakti04:12olarakDiyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Aydın'da04:12itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

        15 BİN KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

        Efeler Belediyesi,Ramazanayı boyunca 51 ayrı mahallede yaklaşık 15 bin 225 vatandaşa iftar yemeği verecek.

        İftar yemeği sonrasında ve farklı camilerde teravi namazının ardından vatandaşlara turunç şerbeti de ikram edilecek.

        Efeler’de mahalle ve sokaklarda her yıl dökülüp telef olan tonlarca turuncu değerlendiren Efeler Belediyesi, yaptığı turunç reçelinden sonra, turunç şerbeti de elde etti. 51 farklı mahallede Efeler Belediyesi tarafından kurulacak iftar çadırlarında yemeğin yanı sıra vatandaşlara ücretsiz olarak turunç şerbeti de verilecek.

        Ramazanayının bütün vatandaşlar için hayırlara vesile olmasını dileyen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Ramazanayı boyunca her akşam farklı mahallemizde vatandaşlarımızla iftar yemeğinde bir araya geleceğiz. Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığıRamazanayına erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. İftar sofralarının ilki 16 Mayıs Çarşamba günü Kızılcaköy ve Gölcük Mahallemizde, sonuncusu ise 13 Haziran Çarşamba günü Dağeymiri Mahallemizde kurulacak. Tüm vatandaşlarımızı iftar sofralarımıza güzellikleri paylaşmaya davet ediyorum” dedi.

        REKLAM
        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ