Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aykut Kocaman'ın 'suni fark' sözleri doğru çıktı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | AHMET HAMDİ GİRGİN

        Ligin ilk haftalarında sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe, Karabükspor maçıyla 2. sıraya yükselmeyi başardı.

        2

        'SUNİ FARK' SÖZÜ DOĞRU ÇIKTI!

        Yeni Malatyaspor'u yendikleri maçın ardından 14 puana sahip olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın o sırada 8 puan önlerinde bulunan lider Galatasaray'la ilgili söylediği sözler büyük yankı bulmuştu.

        3

        Kocaman, "İki taraf açısından da bakıldığı zaman suni bir puan farkı var şu an. Kapasiteleri şimdi göreceğiz. Galatasaray, ligi büyük ihtimalle üstte bitirecek 4 takımla oynayacak. Aynı şekilde giderlerse o zaman saygı duyacağız" demişti ve spor kamuoyunda farklı tepkilerle karşılanmıştı.

        4

        Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın bu sözlerinin ardından 3 hafta üst üste beraberlikle sahadan ayrılınca tecrübeli teknik adam, istifa etmeye karar vermiş ancak bu kararından daha sonra vazgeçmişti.

        5

        Kocaman'ın tekrar görevine dönmesiyle Fenerbahçe, üst üste 5 maçını galibiyetle bitirdi. (Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor, Karabükspor)

        6

        Kanarya, bu süreçte 12 gol atarken kalesinde yalnızca 3 gol gördü.

        7

        "Suni farkla öndeler" dedikleri Galatasaray ise bu 5 maçta 3 mağlubiyet alarak çok kötü bir performans gösterdi.

        8

        TUDOR GİTTİ, FENER ÖNE GEÇTİ

        Fenerbahçe, bugün averajla Galatasaray'ı geçip 2. sıraya yükselirken, Galatasaray'ın Tudor ile yollarını ayırması futbolun ne kadar ilginç bir oyun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

        9

        DENİZLİ'Yİ AKILLARA GETİRDİ

        Aykut Kocaman'ın 'suni fark' sözlerinde haklı çıkması akıllara Mustafa Denizli'yi de getirdi.

        10

        Denizli, Galatasaray'ı çalıştırken "Kimse merak etmesin biz İstanbul'da Neuchatel'i 5-0 yeneriz!" ve Beşiktaş'ın başında olduğu dönem zirvenin bir hayli gerisindeyken "26. haftada lideriz" deyip 28. haftada lider olmaları sonucu 'kahin' olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

        11

        Aykut Kocaman, Karabükspor maçının ardından 'suni fark' sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

        12

        "Ligin 7.'siyle lider arasında 5 puan var. Uzun yıllardır böyle lig hatırlamıyorum. Trabzonspor da şampiyonluk için arzulu, önündeki takımlar da... Bursa, Sivas gibi saha içi organizasyonu lig ortalamalarının üstünde olan takımlar var.

        13

        9-10 takım her an her şeyi yapabilecek gibi görünüyor. Puan ortalamalarının bu sezon aşağı doğru gideceğini öngörüyorum. Bir takım alıp giderse bilemiyorum. 5 hafta sonrasını kestirmek güç. Dirençli, iradeli olan takımlar avantaj sağlayacak gibi. Biz de bunlardan biri olmaya adayız."

        14

        Şimdi akıllardaki soru Fenerbahçe'nin 5 haftalık galibiyet serisini sürdürüp şampiyonluk yarışında iddialı olup olamayacağı...

        15

        RAKAMLARLA FENERBAHÇE

        Fenerbahçe, tam 49 hafta sonra ligde ilk ikide yer almayı başardı.