Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesindeki olaylarla ilgili duruşma ertelendi

        Eski HDP Van MilletvekiliAyselTuğluk'un annesi HatunTuğluk'un cenazesinde yaşanan olaylarla ilgili 19 sanığın "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 9'ar yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

        Gölbaşı 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 3'ü tutuklu 19 sanık ve avukatları ile müştekiAyselTuğluk'un avukatları katıldı.

        Sanıklar savunmalarında suçlamaları reddetti.

        Tutuklu sanıklar Murat Alp, Cemil Özdemir ve Barış Şimşek'in de arasında bulunduğu bazı sanıklar, cenazenin anne HatunTuğluk'a ait olduğunu öğrendikten sonra dağıldıklarını ifade ettiler ve pişmanlıklarını dile getirdiler.

        REKLAM

        Diğer sanıklar da savunmalarında suç işlemediklerini ileri sürdüler.

        Tarafların avukatlarının beyanları alındıktan sonra mahkeme Kocaeli'de tutuklu bulunanAyselTuğluk'un beyanının alınması için talimat yazılmasına karar verdi.

        Mahkeme, savunmaların alınması, delillerin çoğunluğunun toplanması ve atılı suç için öngörülen ceza miktarını da dikkate alarak, tutuklu sanıkların yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyelerine karar verdi.

        Duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ