Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bahçelievler bomba haberleri ile ilgili flaş gelişme

        Bahçelievler'de bir minübüste ele geçirilen 60 kilogram bombanın RTX, HMX ve PETN karışımıyla yapıldığı belirlendi. Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ ve Müslim Sarıyer'ın haberine göre, gözaltı sayısı 9'a yükselirken terör örgütü PKK'nın hedefinin polis ve askerler olduğu belirtildi.

        İstanbul Bahçelievler'de dün bir minibüs içerisinde çeşitli ebatlarda bulunan 8 yangın tüpü içerisinde 60 kilogram patlayıcı bulunmuştu. Gazete Habertürk'ün "Bombayı tamirci yakalattı" başlığıyla duyurduğu o lastik tamircisi, "Sıcak havada kapüşonlu mont giymişti. Panik halindeydi. Bunun üzerine polisi aradık" dedi.

        İstanbul Bahçelievler Kerim Çavuş Caddesi 18'nci sokak üzerinde bulunan bir minibüs dün İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ekipleri tarafından durduruldu. İçerisindeki kişi ise etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

        GÖZALTI SAYISI 9'A ÇIKTI

        REKLAM

        PKK'lı olduğu öğrenilen terörist Vatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, bomba uzmanları ise araçta yaptıkları aramada çeşitli ebatlarda olan 8 yangın tüpü içerisine yerleştirilmiş 60 kilogram RTX, HMX ve PETN cinsi patlayıcı ele geçirdi. Olaya ilişkin çalıştırmasını sürdüren polis 8 şüpheliyi daha gözaltına alındı. Terör örgütünün bombalı araçla polis ve askerleri hedef almayı planladığı öğrenildi.

        O LASTİKÇİ KONUŞTU

        Bahçelievler'de lastik tamiri ve satışı yapan U.K o anları anlattı. Lastikçi U.K., "Ticari taksiyle geldi. Aracının lastiğinin patladığını söyledi. Stepme olup olmadığını sorduğumuzda ise istetme olmadığını belirtti. Bunun üzerine gerekli ekipmanları vererek bir arkadaşımızı taksiye yanına vererek olay yerine gönderdim. Oysa ki aracının lastiği patladığını söylediği yer ise sadece 50 metre uzaklıkta. Bir de böyle bir sıcak havada kapüşonlu mont giymesi ve panik hali beni şüphelendirdi. Hatta sarhoş gibiydi. Alkol olsa koku gelirdi. Muhtemelen uyuşturucu almıştı. Yanımda telefonum yoktu. Bir arkadaşım aracılığıyla polisi aradık. Sonra da polisler geldi. Biz bomba yüklü olduğunu bilmiyorduk. Sonrasında polisler söyledi" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ