Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bakan Bak: ''Yabancı sınırının düşmesinden yanayım'' - Futbol Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünü programında Habertürk Spor Yayın Koordinatörü Meriç Müldür’ün de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bakan Bak, çok tartışılan yabancı sınırı konusunda sayının indirilmesinden yana olduğunu belirterek, “Futbolumuzun ekol olması için altyapıdan oyuncuların olması lazım. Altyapıdan yetişmiş futbolcuların Milli Takım’da olması lazım. Yabancı sayısının düşmesini arzu ediyorum. 5 veya 6 futbolcu olabilir. Önümüzde Galatasaray örneği var. Galatasaray, 4 yabancıyla Avrupa şampiyonu oldu. Yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak düşmesi gerekiyor. Çünkü yapılan kontratlar var” şeklinde konuştu.

        ‘TFF, GEREKLİ ALTYAPI YATIRIMINI SAĞLIYOR’

        Bakan Bak, altyapı yatırımlarından da bahsederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk futbolcu yetiştiren başarılı örneklerimiz var. Altı- nordu mesela. Cengiz Ünder’i çıkardı, Roma’ya kadar gitti. Çağlar Söyüncü, Bundesliga’da. Antrenör sorunumuz var. Onları da eğitmemiz, daha iyi şartlar sunmamız lazım. Altyapıya yatırım yapmak isteyene TFF gerekli yatı- rımı sağlıyor. Milli Takım olarak başarılı olmamız için, ülke olarak ekol olmak için bunları yapmak zorundayız. Almanya’daki yatırımları görüyoruz. Avrupa’da başarılı olan Türk takımlarına saygı duyuyoruz ama bizim Milli Takım’ı da düşünmemiz gerekiyor.” ‘Basketbolda yol haritası çizmeliyiz’ BAKAN Osman Aşkın Bak, basketboldaki yabancı konusuna da değindi. Takımların Türk oyunculara daha fazla süre vermesi gerektiğini söyleyen Bak, “Fenerbahçe’nin basketboldaki şampiyonluğu ile gurur duyduk ama Türk oyuncuları ligde oynayabilir. A Milli oyuncularının, kendi takımlarında aldığı süreler ortada. Basketbolda da geçmiş yıllarda başarı örneklerimiz var. Efes ve Galatasaray örnekleri var. Basketbol oyuncuları kendi takımında süre alamıyor. Futbolda da aynı sorun var. Yetenek konusunda eksikliklerimiz yok. Bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. Basketbolda Avrupa ikincisi, dünya ikincisi olduk geç- mişte. Slovenya şampiyon oldu mesela. Kendi ligleri var. Tüm oyuncuları Avrupa’da oynuyor. Litvanya yine öyle” dedi.

        ‘VAR FUTBOLUN DOĞASINA AYKIRI'

        Bakan Bak, Video Yardımcı Hakem Uygulaması (VAR) için ise “Video Hakem Uygulaması bizde de başlayacak. Futbol, hataları ile bir bütün oyun. Video Hakem Uygulaması’nın futbolun doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. “Futbolumuzun ekol olması için altyapıdan yetişmiş oyuncuların Milli Takım’da olması lazım. Yabancı sayısının düşmesini arzu ediyorum. 5 veya 6 futbolcu olabilir. Önümüzde Galatasaray örneği var. G.Saray 4 yabancıyla Avrupa şampiyonu oldu.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ