Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bakan Tüfenci S&P'nin kararını değerlendirdi - Para Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü değiştirmediğini anımsattı.

        S&P gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının inandırıcılığını kaybettiğini daha önce de dile getirdiğini belirten Tüfenkci, "Şimdi birçok parametre var. Türkiye'nin büyüme rakamlarına, istihdam rakamlarına, gelecekteki hedeflerine, reformlarına baktığımızda, bizimle emsal ülkeleri de dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve ne yapabileceğimiz" ifadelerini kullandı.

        DÖVİZ KURLARINDAKİ ARTIŞ

        Döviz kurlarındaki yükselmenin yurt dışındaki piyasalarla yakından alakalı olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, oradaki gelişmelere göre birtakım gevşemelerin olduğunu söyledi.

        Bu konuda heyecan ve panik yapılmamasını, sakin olunmasını isteyen Tüfenkci, "Kendi hedeflerimizi belirleyeceğiz. En önemlisi de şirketlerimizin kur riskini azaltma noktasında adımlar atması lazım. Özellikle eğer satışları döviz üzerine değilse mümkün olduğu kadar kur, döviz borçlanmalarını gerçekleştirmeme noktasında kendilerini disipline etmeleri gerekir" diye konuştu.

        Tüfenkci, hükümet olarak ticareti yerel para birimleriyle artırma noktasında birçok adım attıklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yönde büyük çabalarının olduğunu ifade etti.

        Yerel para birimleriyle ticarette son 2 yıldır sürekli artan bir ivme olduğunun altını çizen Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Dolayısıyla bunu artırdığımızda özellikle firmalarımız ve ihracatımız bu noktada bir rahatlama sağlayacak. Firmalarımızın önümüzdeki dönem sadece döviz cinsinden değil altın cinsinden de borçlanmalara yönelmeleri gerekir. Bu anlamda da çıkarılan altın sertifikalarını önemsiyoruz. İnşallah buralardan da önemli neticeler çıkar diye düşünüyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ