Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balıkçıların hamsiyle beslediği ördek, pazarın maskotu oldu

        Edirne'de kesilmek üzereyken balıkçılar tarafından satın alınarak sahiplenilen "Beti" isimli ördek, balık pazarının maskotu oldu.

        AA'nın haberine göre balıkçıların "Beti" ismini verdikleri ve hamsiyle besledikleri ördek, balık pazarına gelenlerin de ilgisini çekiyor. Balık almak için çarşıya gelen vatandaşlar Beti'yi görünce önce şaşırıyor ardından gülüyor.

        Balıkçı Feridun Bistiren, yaptığı açıklamada, seyyar tezgahta gördükleri ördeğin ilgilerini çektiğini belirterek, "Vallahi Beti ile tesadüfen karşılaştık. Tavukçu geçiyordu çarşıdan, çuvaldan kafasını çıkartmış bize bakıyordu. Biz de alalım dedik. Pazarlık yaptık, 30 liraya aldık. O günden sonra bizim maskotumuz oldu. Çarşının neşesi oldu. Müşterilerin, çocukların hoşuna gidiyor. Balıklarımızı Beti ile satıyoruz." diye konuştu.

        REKLAM

        Balıkçı Nurhayat Eren de "Beti" ismini verdikleri ördeği, balıkçı çarşısının benimsediğini ve çok sevdiğini söyledi. Beti'nin kesilmesine gönülleri razı olmadığı için satın alarak sahiplendiklerini anlatan Eren, "O da bizim arkadaşımız oldu. Beti'yi görenler gülüyor. Özellikle çocukların ilgisini çekti." dedi.

        Bulgaristan'dan alışveriş yapmak için Edirne'ye gelen Ahmet Kıyak, Beti'yi gördükten sonra balık almaya karar verdiğini söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ