Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’de 25 yıldır kolonyacılık mesleğini sürdüren Feyzullah Saçar bayramların vazgeçilmezi kolonyanın yerini şimdilerde açık parfümlerin aldığına dikkat çekerek “Açık parfümcüler çoğaldığı için kolonya sekötürü geriye gidiyor. Genç nesilde kolonya kültürü yok”dedi.

        Balıkesirli kolonyacı Feyzullah Saçar eskiden olduğu gibi bayramlarda kolonyaya rağbetin azaldığını ve eski bayramları aradıklarını ifade ederek “Balıkesir’e gelipte kolonya almadan gitmek olmaz, kolonya bayramların vaz geçilmez ikramıdır şekerin yanında. İşler geçen seneye göre durgun ve eski işler yok. Neden yok ? Çünkü herkes kolonya satıyor. Poşetcisi, lokantacısı, köftecisi herkes kolonya satıyor. Bizim işlerimiz yavaş yavaş geriye gitmeye başladı. Açık parfümcüler çoğaldığı için kolonya sekötürü git gide geriye gidiyor. Eskiden bizim çok çeşitli kolonyalarımız vardı ama şimdi insanlar açık parfüm yapıyorlar. Bir caddede 810 tane parfümcü var. 3 gün kalıcı diye alıyorlar 3 dakika sürmüyor kokusu bize getirip esans attırıyorlar. İşler git gide geriye gidiyor çünkü eski işler yok. 15 sene öncesi bir yerde çalışıyordum orada inanırmısınız kuyruk olurdu. Ama görüyorsunuz bayrama kaç gün var dükkanlar boş. Eski adetlerimiz kalmamış. Kolonya yerine insanlar parfüm almayı tercih ediyor. Kolonyalar sadece hediyelik gidiyor bizim Balıkesir dışına. Dışarı gidecekler kolonya ve höşmerim götürüyor. Genç neslin kolonya kültürü yok, bizim satış yaptığımız insanlar genelde 4550 yaş üzeri. Ama genç nesilde bu kültür yok maselef açık parfüme gidiyorlar onlarda”dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler