Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Barcelona: 3 - Chelsea: 0 (MAÇ ÖZETİ) - Futbol Haberleri

        Londra'da Stamford Bridge'de 1-1 biten maçtan tam 22 gün sonra Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona mabedi Camp Nou'da Chelsea'yi konuk etti. Katalan devi, Lionel Messi'nin şov yaptığı mücadele sonunda maçı 3-0, turu toplamda 4-1'liks korla geçmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Barcelona Devler Ligi'nde üst üste 10 sezondur çeyrek finale kalarak bu alanda rekoru elinde tutuyordu ve rekorunu 11 sezon olarak güncelledi.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BARCELONA-CHELSEA MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Barcelonatribünleri maç öncesinde görsel şova imza attı. Kale arkasında yapılan dev koreografide Lionel Messi'nin fotoğrafı bulundu ve "Tanrı, Kral'ı korusun" anlamına gelen "God save the King"kullanıldı.

        Katalan devi maça çok hızlı başladı. Kronometreler henüz 125. saniyeyi gösteriyordu ki sahneye Lionel Messi çıktı. Kaleci Courtois'i mağlup eden Messi, hem takımını 1-0 öne geçiren golü attı hem de kariyerindeki en erken golü kaydetti.

        Maçta dakikalar 20'yi gösterdiğinde sahne sırası bu kez Dembele'deydi. Messi'ninasistinde topla buluşan Dembele, müthiş bir gol atarak farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Barcelona, devreye 2-0'lık üstünlükle gitti.

        Chelsea, Messi'ye ikinci yarıda da önlem almayı başaramadı. 63. dakikada sahneye bir kez daha çıkan yıldız futbolcu, kaleci Courtois'i bir kez daha mağlup ederek skoru 3-0'a getirdi. Arjantinli yıldız bu golle Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol sayısını da 100'e çıkardı ve dalya dedi.

        Maçın kalan dakikalarında her iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince maç Barcelona'nın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi ve Katalan devi tur atlayan taraf oldu. Chelsea,İspanya'da oynadığı son 10 deplasman maçından sonra ilk kez yenildi ve Avrupa'da havlu attı. Barcelona ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final biletini kapan son takım oldu.

        TRİBÜNLERDE ÖZGÜRLÜK PANKARTI!

        Öte yandan Barcelona tribünlerinde yer alan diğer bir pankart da dikkatleri çekti. İspanya hükümetinin yasa dışı ilan ettiği ve birçok Katalan politikacının gözaltına alındığı KatalunyaBağımsızlık Referandumu'na gönderme yapan Barcelonalı taraftarlar, "Özgürlük" yazan bir pankartın yanında Katalunya'da sıkça kullanılan sarı kurdele imgesinin bulunduğu ve altında "Bu sadece özgürlükle alakalı" yazan bir pankart daha açtılar.

        Kariyerini Manchester City'de sürdüren ve birçok rekora imza atan Barcelona'nın eski teknik dierktörü Pep Guardiola da İngiltere'de sarı kurdele taktığı için İngiltere Futbol Federasyonu tarafından iki kez cezalandırılmıştı. Katalan Menajer, cezalara karşın kurdelesini takmaya devam ediyor.

        TARİHÇE

        İki takım arasındaki ilk maç 20 Şubat'ta Stamford Bridge'de 1-1 bitmişti... Londra'da 62. dakikada Willian ev sahibini öne geçirirken 75'te Messi maça eşitliği getirdi. Bu golle Arjantinli Chelsea ağlarını ilk kez havalandırırken bunu dokuzuncu maçında 30. şutunda ve 730 dakika oynadıktan sonra yapmış oldu. Messi'nin İngiliz ekiplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde20 golü bulunuyor.

        Barça ile Chelsea 14. kez karşı karşıya geldi.

        Katalanlar üst üste 11. kez UCL'de çeyrek final yapıp rekorunu geliştirdi. Blaugranalar bu organizasyonda 39 kez iç sahada eleme maçı (25-10-4) oynadı. Bu dört yenilginin sadece biri bir Premier Lig temsicilsicne karşıydı, o da 21 Şubat 2007'de 2-1 kazanan Liverpool idi. Ayrıca Barça 24 defa ile İngiliz kulüplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde en çok maç kazanan takım.

        Chelsea Camp Nou'ya yaptığı son sekiz ziyaretinde yenilgi görmemişti ve bu serisi bu yenilgiyle sona erdi. (2 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet). Öte yandan Barça ilk maçı deplasmanda 1-1 tamamladığı 13 Avrupa kupaları eşleşmesinin 11'inde tur atlamayı başardı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ