Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir'e transferi gündemde olan Arda Turan'a Barcelonalı Messi ve takım arkadaşları tavır aldı, selam dahi vermiyor! - Futbol Haberleri
        1

        Kariyerini Barcelona'da sürdüren ve Medipol Başakşehir'le prensipte anlaştığı açıklanan Arda Turan, Katalonya'da zor günler geçiriyor.

        2

        Bu yaz teknik direktörlük görevine getirilen Ernesto Valverde tarafından kadroda düşünülmeyen ve henüz forma şansı bulamayan Arda'ya takım arkadaşlarından da tavır geldi!

        3

        İspanyol basınında çıkan haberlere göre başta Lionel Messi olmak üzere birçok oyuncu milli futbolcunun takımdan ayrılmasını istiyor!

        4

        Don Balon, özellikle Arjantinli yıldızın ve Barcelona kadrosundaki ağır topların Arda'yı umursamadığını hatta selam dahi vermediğini haberleştirdi.

        5

        Messi'nin Arda'ya karşı aldığı bu tavırın altındaysa tecrübeli futbolcunun yeteri kadar çalışmaması ve takımın başarısı için yeterli gayreti göstermiyor olmasının yattığı kaydedildi.

        6

        Arjantinli yıldızın, Arda'nın iyi bir kapasitesinin olduğunu düşünmesine rağmen yeteri kadar çalışmayarak şansını kaybettiği ve Barcelona'dan ayrılmasına sıcak baktığı bildirildi.

        7

        Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda transferi için İspanya'ya uçmuş, milli yıldızla bir araya gelmişti. Gümüşdağ, geçen günlerde yaptığı açıklamada Arda'yla prensip anlaşmasına vardıklarını dile getirmişti.

        8

        Gümüşdağ'ın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

        Prensipte anlaşmış olmamıza rağmen, fiiliyatta hala atılması gereken birkaç adım var. Ekibim, oyuncu temsilcisi ve Barcelona kulüp yetkilileri temas halindeler. Umut ediyorum ki olumlu bir sonuçla geri döneceklerdir.

        9

        SPORT: "BARCELONA 10 MİLYON EURO İSTİYOR"

        Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Sport gazetesine göre Katalan ekibinin milli futbolcu için en az 10 milyon Euro bonservis bedeli isteyeceğini ve kiralama yöntemini düşünmediğini belirtti.

        10

        Gazete haberinde, "Başakşehir, Barcelona ile anlaşmak zorunda ve Barcelona Arda'yı ucuza satmayacak" ifadelerine yer verdi.

        11

        Sabah'ın haberine göreyse Gümüşdağ, bu açıklamaları yaparken, Barcelona ile Başakşehir Kulübü arasında şöyle bir görüşme gerçekleşti:

        12

        İspanyol ekibi, Arda için kasasından bir para vermeyeceğini ve oyuncunun ücretiyle ilgili bir ödeme yapmayacaklarını Başakşehir'e iletti.

        13

        Barcelona ayrıca 1.5 yıl için kiralama bedeli olarak 1.5 milyon Euro talep etti.

        14

        Başakşehir cephesi bu rakamı kabul etmedi ve "Zaten oyuncunun 1.5 yıllık maliyeti olan 10.5 milyon Euro'dan sizi kurtarıyoruz. Daha ne parası ödeyeceğiz" cevabını verdi.

        15

        Barcelona yönetimi, bunun üzerine "Az da olsa bir rakam isteriz" diye diretti.

        16

        Başakşehir az olan rakamı duymak istedi. Bu rakam konuşulmazken, Barcelona yönetimi, "Yarın yönetim kurulu toplantısı var. Arda'nın durumunu burada konuşacağız ve size bir yanıt vereceğiz" diyerek konuya noktayı koydu.

        17

        Arda-Başakşehir cephesinde ise hiçbir sorun yok. Arda 1.5 yıla "Evet" dedi.

        18

        Bu gelişmelerden sonra Katalan ekibinin bedelsiz olarak 10.5 milyon Euro'dan kurtulmak adına bu transfere "Tamam" diyeceği bildirildi.

        19

        ABDULLAH AVCI'DAN ARDA TURAN AÇIKLAMASI

        "Arda transferi kolay görünmüyor. Perşembe, cumaya kadar belli olacak. Barcelona ayağının çok kolay olmayacağını düşünüyorum. Belki sponsorluk bile bulmak gerekecek. Başkanım bana 'Arda’yı ister misin?' diye sordu, ben de 'İsterim' dedim. Gerisine idari olarak onlar bakıyor. Bizde kurumsallık böyle."

        20

        ARDA'DAN İLK AÇIKLAMA

        Milli oyuncu önceki gün Barcelona kulübüyle de bir görüşme yaptı ve "Ben Başakşehir ile anlaştım. Başka da kulüp istemiyorum. Siz de gereken yardımı gösterin" ifadesini kullandı.

        21

        Arda'nın Başakşehir'de alacağı rakamın büyük bir kısmını ise kulübün sponsorları karşılayacak. Tarihi transferde resmi imzalar bir iki gün içinde atılacak...

        22

        BU SÖZLERLE İKNA EDİLDİ

        Başakşehir’e gelen hiçbir ismin pişman olmadığını anlatan Başkan Göksel Gümüşdağ, “Biz senin için her türlü fedakarlığa hazırız. Peki sen tarih yazmaya var mısın Arda?"

        23

        "Buraya kimler geldi. Emre Belözoğlu geldi, şimdi ne durumda. ‘Bitti’ denilen Adebayor, geldi, bak ne oldu."

        24

        "Volkan Babacan ikinci ligdeydi, şimdi Milli Takım’ın birinci kalecisi... Hepsi ikinci baharını yaşıyor” ifadelerini kullandı.