Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Başakşehir Gençlerbirliği - MAÇ ÖZETİ | Başakşehir'de sürpriz skor! - Futbol Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Süper Lig'in 23. hafta maçında Başakşehir kendi evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi Başakşehir, 28. dakikada Emmanuel Adebayor'un golüyle maçta 1-0 öne geçti. Bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirleyen gol oldu.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        İkinci yarıda ise farklı bir Gençlerbirliği sahada vardı ve beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Dakikalar 50'yi gösterdiğinde Abdul Khalili, Gençlerbirliği'ne beraberliği getiren golü, Volkan Babacan'ın hatasından sonra kaydetti. İki takım da bu golden sonra galibiyet sayısı için pozisyonlar buldu fakat yararlanamadı ve mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

        SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU

        Başakşehir bu sonuçla birlikte liderlik koltuğunu Galatasaray'a devretti ve 47 puanda haftayı 2. sırada kapattı. Gençlerbirliği ise 13. sırada ve 26 puanda 23. haftayı tamamladı.

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        7. dakikada sol kanattan Clichy'nin ortasında altıpasın önünde Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hopf'ta kaldı.

        12. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza alanı içine giren Manu'nun vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

        20. dakikada Elia'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Adebayor meşin yuvarlağı ceza dışındaki Emre Belözoğlu'na çıkardı. Bu oyuncunun sert vuruşunda köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Hopf, kornere çeldi.

        28. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu'nun ortasında altıpasta uygun durumda bulunan Adebayor kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        34. dakikada sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta Sessegnon'un ortasında kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Volkan Babacan, son anda kornere çıkardı.

        42. dakikada ceza sahasında topla buluşan Manu, rakibinden sıyrıldıktan sonra altıpasın sol çaprazında yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        48. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Sessegnon'un ortasında altı pasta Palitsevich'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

        50. dakikada Gençlerbirliği skoru eşitledi. Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Khalili geçti. Bu oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

        53. dakikada Mepipol Başakşehir gole yaklaştı. Elia'nın sol kanattan ortasında Adebayor topu penaltı noktasındaki Mossoro'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.

        55. dakikada Paraiba'nın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sessegnon'nun sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

        79. dakikada Visca'nın yerden ortasında ceza sahasında topla buluşan Adebayor rakibinden sıyrıldıktan sonra altıpasın sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

        86. dakikada Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Adebayor, meşin yuvarlağı penaltı noktasında uygun durumda bulunan İrfan Can Kahveci'ye indirdi. Bu oyuncunun sert vuruşunda kaleci Hopf, topu iki hamlede kontrol etti.

        Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ