Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım'ın bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı! Herkes denizci olduğunu biliyordu ama...

        TRT 1 ve TRT Haber ekranlarında Başbakan Binali Yıldırım'ın da yer aldığı tanıtım filmi dikkat çekiyor. Filmde, Başbakan Binali Yıldırım’ın sesi dinletiliyor. Görüntülerde ise, 90’lı yılların otobüsü “302” yer alıyor.

        "1984'E KADAR BU İŞİ YAPTIK"

        Fragmanda Başbakan Yıldırım’ın, “Ben Erzincan Refahiye’nin Kayı Köyü’nden Topal Dursun’un oğlu… Babamla beraber başladık biz bu işe. 1978’de bir otobüs aldık. 1984’e kadar bu işi yaptık. Bu vesile ile Türkiye’nin her tarafına yolcu taşımacılığı yaptık” sözleri dikkat çekiyor.

        BAŞBAKAN YILDIRIM'IN BİLİNMEYEN ÖZELLİĞİ

        REKLAM

        Sözler, denizciliği ile bilinen Başbakan Binali Yıldırım'ın bilinmeyen bir özelliğini daha ortaya çıkarıyor. Mesleği gemi mühendisi olan Başbakan Binali Yıldırım’ın, gençlik yıllarında babası ile birlikte otobüs işletmeciliği yaptığı ortaya çıkıyor.

        BAŞBAKAN'I DUYGULANDIRAN TÜRKÜ

        TRT’nin ekrana getirdiği bir başka tanıtım filminde, “Şu yüce dağları duman kaplamış…” isimli Erzincan türküsüne yer veriliyor. Yıldırım’ın bu türküyü duyar duymaz duygulandığı anlaşılıyor. Yıldırım'ın “Bu bizim memleketin türküsüdür. Türkülerimiz çok acıklıdır. Çünkü Erzincan depremlerden acı çeken bir ildir. Bütün türküler umutsuzluk üzerine…” şeklindeki sözleri dikkat çekiyor.

        Filmin sonunda, “Gönül Dağı Başbakan Özel, Çarşamba 19.50” yazısı ekrana geliyor. TRT Haber’de yayımlanan “Gönül Dağı” programında Hollandalı sunucu Wilco Van Herpen ile birlikte yola çıkan konuklar, hayat hikayelerini anlatıyor. Başbakan Yıldırım’ın da, “Gönül Dağı Özel” programında bugüne kadar hiç bilinmeyen yönlerini anlatacağı belirtiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ