Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na Afrin yanıtı

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi.

        Bozdağ, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün bazı gazetelerde yer alan 'Afrin’e girilmesini doğru bulmuyorum.' açıklaması,vahim bir yanlıştır. Bu,Türkiye’ye, Afrin’i teröristlerden temizleme, Afrin’deki teröristlere dokunma,demektir. Dolayısıyla teröristlere destektir.Belli ki, YPG’ye “Kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” diyen Kılıçdaroğlu, Afrin merkezde PYD-YPG-PKK’nın eli kanlı teröristlerinin varlığını sürdürmesini ve Zeytin Dalı Harekatının hedeflerine ulaşmadan sonlandırılmasını istemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu ve herkes bilmelidir ki Zeytin Dalı Harekatı, Afrin’in merkezi dahil Afrin bölgesindeki her karış toprak ve tüm yerleşim yerleri terör örgütlerinden ve teröristlerden temizleninceye kadar devam edecektir. Kimse,Türkiye’nin bu hedefe ulaşmasını engelleyemez." dedi.

        KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısının ardından gazetecilerin Afrin Harekatı ile ilgili soruları cevapladı.

        "Derinlere inmenin mantığı yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye güvenliğini alabilecek yere kadar gitmeli ama ben Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyorum. Kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı" diye konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ