Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Yıldırım enflasyon oranlarını değerlendirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Binali Yıldırım, bugün açıklanan aylık enflasyon rakamlarının beklediklerinden yüksek çıktığını, bunun nedenlerini de bildiklerini belirterek, zaman zaman kurda yaşanan dalgalanmaların da kalıcı olmayacağını belirtti

        Tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) Ekim'de tüm harcama grupları genelinde gözlenen artışla yıllık bazda Ekim 2008'den beri en yüksek olan 11.90 seviyesine gelirken, çekirdek enflasyon da yüzde 11.82 ile Ocak 2004'ten beri en yüksek seviyeye ulaştı.

        Yıldırım, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine "Enflasyon bir sonuç. Bugün açıklanan enflasyon oranı yüzde 11.9. Bu bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç. Hedefimiz OVP'de de belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek. Bu konuda yaptığımız çalışmalar, aldığımız önlemler var" dedi.

        Yıldrıım, sözlerine şöyle devam etti:

        "Enflasyonun beklediğimizden yüksek olmasının sebeplerini biliyoruz. Bundan sonra amacımız enflasyonu daha aşağı çekmek. Bunun için daha fazla üreteceğiz, üretim maliyetlerini azaltacağız. İstikrar ve güveni sürdürülebilir hale getireceğiz. Böylece enflasyon da kendi doğal şartları içinde düşmüş olacak.

        Zaman zaman kurdaki oynaklıklar, bölgesel şartlardan kaynaklı böyle dalgalanmalar oluyor. Ama bunların kalıcı bir durum olmadığını, mutlaka orta ve uzun vadede daha istikrarlı ekonomik süreci yaşayacağımızı vatandaşlarımıza ifade etmek isterim."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ