Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yıldırım: Bu harekat terörün başının bulunduğu yerde ezilmesi harekatıdır

        Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle;

        AK Parti, hayalleri gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. AK Parti, sorunları torunlara havale eden değil, hemen çözen partidir. AK Parti, umutların partisidir. Kutlu yürüyüşümüzü durdurmak için önümüze çıktılar, hiçbirine fırsat vermedik. Yolumuzdan çevirmek istediler, engelleri aşa aşa bu günlere geldik. Gezi ayaklanmasını organize ettiler, başaramadılar. Ekonomik büyümeyi durdurmak için uluslararası işbirlikçilerle anlaşma yaptılar, yine başaramadılar.

        Zeytin Dalı Harekatı'na çok şükür millet tam destek veriyor. Hazmedemeyenler olsa da bu harekat büyük başarıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ne olduğunu anlamak istemeyenler, öyle ya da böyle Türkiye'ye kara propaganda yaparak algıyı değiştirmeye çalışıyorlar. Zeytin Dalı Harekatı terörün bulunduğu yerde başının ezilmesi harekatıdır. Zeytin Dalı Harekatı emperyalistlerin sınırımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör bölgesinin yok edilmesi harekatıdır. Bu harekatın hiçbir şekilde sivillere yönelik bir amacı yoktur. Bu harekatta zarar gören varsa o da bizim Hatay'da, Kilis'te yaşayan vatandaşlarımızdır.

        90'dan fazla roketin düşmesi, vatandaşlarımızın yaralanması, hayatını kaybetmesi Zeytin Dalı Harekatı'nın ne kadar haklı bir harekat olduğunun kanıtıdır, ispatıdır.

        REKLAM

        Kahraman Mehmetçik orada destan yazıyor. Vatan kurtarmak mesele olunca 80 milyon yollara düşeriz, alçaklara gereken dersi veririz. Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek. Hiçbir zaman terör örgütlerinin propagandasına kapılar gölge düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyiz.

        Değerli kardeşlerim, PKK'da PYD'de, YPG'de, DEAŞ'ta aynı yolun yolcusu terör örgütleridir. Bunlar öldürme üzerine, şiddet üzerine programlanmıştır. Adları ne olursa olsun, Irak'a girip PKK diyecekler, Suriye'ye girecekler PYD diyecekler.

        Bu mücadele yurt içinde, hudutlarımızın ötesinde barış kardeşlik güvenlik sağlanana kadar devam edecek. Ülkemize dışarıdan yönelen tüm tehditler ortadan kalkana dek devam edecek. Bir yandan da kalkınma mücadelemizi gerçekleştireceğiz. 2018 yılı için felaket tellalığı yapanlar yine mosmor oldu. İhracattaki artış devam ediyor, üretimdeki güven endeksi büyümeye devam ediyor. Kim hangi felaket tellalığını yaparsa yapsın, büyüme artarak devam edecek.

        Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye'nin yarını bugünden daha güzel, daha aydınlık olacak. Daha çok çalışacağız, daha çok hizmet yapacağız. Yolları da yapacağız, gönülleri de kazanacağız.

        2006'da gençler Tekirdağ'da Namık Kmal Üniversitesi'ni kurduk mu? Bugün öğrenci sayısı 35 bini aştı. Ergene Havzası projesiyle çevre kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

        YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA "İTTİFAK ÇAĞRISI: SEN DE KATIL

        "Afrin operasyonu başlarken bir Mehmetçiğe soruyorlar, oda diyor ki 'Vatan bizim için Kızılelma'dır'. Kızılelma diyen Mehmetçik kim? Mehmet Kuzu, nereli? Tekirdağlı, o Mehmet kahraman Tekirdağlı. Buradan Mehmet Kuzu'ya da selamlarımızı gönderiyoruz. Anası Ümmühan Kuzu, babası Cemil Kuzu da bugün aramızda. Böyle kahraman bir evlada sahip olduğunuz için sizlerle gurur duyuyoruz. Kendiniz bilmez CHP milletvekili diyor ki 'PYD terör örgütü değildir'. Bu ne haddiniz bilmezlik, bu ne aymazlık. Daha ne göreceksin. 90'dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş. 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK, PYD, YPG sülalesi aynı boyun soyundan, aynı soysuzlardan. Neresi terör örgütü değil bunların? Bakın bunu söyleyen Ana Muhalefet Partisi'nin milletvekilleri. Tekirdağ bunu bir yere not et. Millet düşmanlarıyla yola gitmek Tekirdağ'a yakışmaz. Bunların hesabını 2019'da milletine, vatanına, bayrağına, devletine canı gibi sahip olan Tekirdağlı aziz kardeşlerim, bunun hesabını soracaktır. Ben buna yürekten inanıyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ